Rob Guns

Schepen

Ik ben Rob Guns, prille vijftiger en ruim 25 jaar actief binnen de gemeente. Gestart als raadslid, daarna fractievoorzitter en voorzitter gemeenteraad en sinds 2019 schepen. Een generatie lang kijk en werk ik mee aan het beleid in onze gemeente.
Gehuwd met Uli Peinen en samen met onze 3 kinderen Wieze, Toon en Klaas wonen we in de Mgr. Cardijnstraat in het centrum van Kasterlee. Mijn jeugd bracht ik door op de boerderij in Kleinrees, een duidelijk verschil in ruimte.

Wonen in ons eigen dorp, met een mix van jong en oud, met voldoende groene ruimte voor spel en ontmoeting moeten we zeker koesteren. We zijn ons meer en meer bewust dat dit alleen kan met een groot respect voor onze natuur en omgeving. Duurzaamheid is niet alleen een verhaal van isoleren, zonnepanelen en regenwaterrecuperatie; lees er gerust het Energie- en klimaatplan van onze gemeente op na.

Jarenlang was ik actief bij de Chirojongens, stond ik mee aan de wieg van Speelpleinwerking Sproet en begeleidde ik heel wat jongeren op een vakantie met Kazou. Daarnaast was ik lid van tal van organisaties in eigen gemeente. Als schepen van jeugd weet ik dat verenigingen, in het bijzonder jeugdbewegingen de motor van onze samenleving kunnen zijn. We moeten hen dan ook maximaal ondersteunen; ze zijn en brengen leven in ons dorp.

Beroepsmatig ben ik coördinerend preventieadviseur voor de Heilig-Grafscholen in Turnhout en Vosselaar.

Bevoegdheden schepen:
Jeugd – erfgoed – Onderwijs – duurzaamheid – bosbeheer.