Rita Vandendriessche

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst

Wie is Rita?

Sportievelingen zullen me vooral kennen als oud-speelster en huidig bestuurslid van Volley Club Voervallei Leefdaal-Bertem.
Samen met echtgenoot François Morris (door de meesten beter gekend als Cois Bak) vind ik er groot plezier in om een handje toe te steken in de praktische organisatie, bardiensten en ook de (financiële) administratie van de club. Het is prachtig als lokale clubs een grote rol kunnen spelen in het opleiden van jongeren, sportplezier en echte vriendschap.


Sinds 2007 heb ik me ook geëngageerd in het lokale beleid. Momenteel ben ik Lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst.

Als sociale dienst steunen we oudere en jongere mensen die het moeilijk hebben. We moeten nadenken hoe we de middelen het beste kunnen inzetten en bij welke mensen de steun het beste terecht komt. Een taak waar ik graag energie insteek. Het gaat zelf zo ver dat echtgenoot Cois als (gepensioneerd) vrijwilliger mee een handje toesteekt in het ophalen van goederen bij de voedselbank.


Ik wil als kandidaat heel graag mijn engagement in het sociale beleid van de gemeente verder zetten. Ook de ondersteuning van de verenigingen (en zeker de sportclubs) vind ik erg belangrijk.