Rita Loiacono

Secretaris

Ik ben Rita Loiacono, geboren en getogen in Houthalen. Ik groeide op in een mooie buurt (Meulenberg en Ten Hout). Niet alleen mijn ouders, maar ook mijn leerkrachten van de lagere school stimuleerden mij om verder te studeren en wezen mij de weg naar het Filip Neri in Houthalen-Centrum. Hier ontmoette ik nieuwe mensen en werden er nieuwe vriendschappen gesloten. Van kleins af aan droomde ik ervan leerkracht te worden. Mijn verdere studiekeuze was dan ook snel gemaakt.
Sinds 1981 ben ik werkzaam in het onderwijs. Mijn beroep als beleidsondersteuner en leraar doe ik met veel plezier. Ik ervaar het als een voorrecht om elke dag zoveel jonge mensen te mogen begeleiden in hun groei naar volwassenheid.
In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig en probeer ik zoveel mogelijk lokale werkgroepen en verenigingen te ondersteunen. Mijn interesse gaat uit naar cultuur en alles wat hiermee verbonden is.
Zes jaar geleden ging ik voor een nieuwe uitdaging, namelijk de politiek. De voorbije jaren heb ik met veel enthousiasme onze partij CD&V Houthalen-Helchteren ondersteund en heb ik als ondervoorzitter mee de kar getrokken. Voor de volgende zes jaren neem ik de taak van secretaris op mij. Een opdracht die ik met veel plezier doe.
Mijn keuze voor CD&V is duidelijk. Waarden als gezin, ontmoeting en dialoog zijn van grote betekenis. Ik wil gaan voor een beleid die de mensen versterkt en samenbrengt. Een creatief, doeltreffend en participatief beleid met gelijke kansen voor iedereen.
Ik geloof in een positief verhaal, in een mooie toekomst voor iedereen. Willen wij vooruitgang maken, moeten wij niet aan de zijlijn blijven staan. Ik wil dan ook samen met u ervoor zorgen dat nieuwe ideeën die aangereikt worden, voorstellen, adviezen en vragen een plaats krijgen. Kortom, dat de stem van de burger gehoord wordt.
Door elkaar te helpen en te ondersteunen kunnen wij meer voordelen hebben. Mijn lieve mama Savina zegt steeds : “De ene hand wast de andere (Una mano lava l’altro).” Ik ga voor samenwerking, voor een efficiënte en constructieve aanpak. En dit begint allemaal met dialoog.
“Wie hard werkt, telt op; wie samenwerkt, vermenigvuldigt!”