Rein Sobrie

Schepen - kandidaat lokale verkiezingen 2024

Met passie voor mensen

Kandidaat Vlaamse Verkiezingen, 4e opvolger

Gepassioneerd door politiek en door mensen! Als schepen en familiaal bemiddelaar in Kasterlee zet ik me gedreven en vol positiviteit in voor welzijn en gelijke kansen. Goede betaalbare zorg, een warme samenleving met minder eenzaamheid en betaalbaar wonen zijn mijn prioriteiten.

Ik wil werken aan een warm Vlaanderen waar we zorgen voor elkaar! Ik sta daarbij voor een menselijke aanpak met oog voor wie buiten de regels valt en zal streven naar eenvoudige administratie en rechtvaardige belastingen.

Op lange termijn denken aan duurzame oplossingen is voor mij een must. Ik houd graag rekening met iedereen en het algemeen belang, noem me gerust tsjeef. 

Met uw stem steunt u me op mijn pad naar het Vlaams Parlement. U vindt me terug op 4e opvolgersplaats provincie Antwerpen.

Schepen van Welzijn, Senioren en Gelijke Kansen in Kasterlee

Sinds januari 2024 ben ik Schepen van Welzijn, Senioren en Gelijke Kansen in opvolging van Sumati Adriaensen en heb ik de eer haar werk deze legislatuur verder te zetten.

Samen met mijn echtgenoot Ruben Vanspauwen en vier tieners Louis, Julie, Charlotte en Marie woon ik sinds 2013 in Isschot, Kasterlee.

Ik ben opgegroeid in het gehucht Haacht-Station, volgde middelbaar in Haacht en studeerde rechten in Leuven.  Beroepsmatig heb ik in de advocatuur en in het OCMW van Turnhout gewerkt. Nu ben ik zelfstandig familiaal bemiddelaar en begeleid ik mijn cliënten  bij het maken van goede afspraken in moeilijke periodes. 


Als moeder van vier schoolgaande kinderen werd ik al snel lid en later co-voorzitter van het oudercomité van GBS De Vlieger. Ik ben ook actief in het buurtcomité van Isschot waar we met een aantal enthousiaste buren gezelligheid en activiteit in de straat brengen. Een thuis wordt veel warmer in een buurt waar je elkaar kent en je je goed voelt. Dat engagement heeft me naar de politiek en in het bijzonder de cd&v geleid.

Sinds vorige verkiezingen in 2018 ben ik lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Met veel goesting ben ik tot begin 2024 afdelingsvoorzitter van cd&v Kasterlee geweest.