Regine Rooryck

18e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben 39 jaar getrouwd met Frank Vanwynsberghe, heb een zoon en een dochter en ben oma van 4 kleinkinderen. Ik ben reeds 18 jaar met politiek bezig, eerst 6 jaar als gemeenteraadslid en daarna 12 jaar als schepen. Ik ben zaakvoerder van een bakkerij die al 38 jaar bestaat en al vele jaren actief in het verenigingsleven. Ik hou van sociaal engagement, ik hou van mensen rondom mij en ik help graag mijn medemens. Ik geniet van het leven, ik reis graag en ga graag eten met vrienden. Ik kan genieten van een avond cultuur, theater en muziek. Ik vind mijn familie belangrijk en maak graag tijd vrij voor mijn kleinkinderen.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik wil mij inzetten voor het verenigingsleven van jong tot oud en de vele vrijwilligers want zij zijn het menselijk kapitaal van onze maatschappij. Ik wil inzetten op meer verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. Ik wil inzetten op sociaal welzijn, betaalbaar wonen en blijvende werkzekerheid.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Deerlijk omdat ik hier graag woon, vrienden heb en het landelijk karakter aanleiding geeft tot wandelen in de weide omgeving. Mijn gemeente is een bruisende gemeente en er is altijd ergens iets te beleven.