Raymond Six

Raymond Six

Ik ben Raymond Six en ben geboren en getogen te Nieuwkerke. Ik ben 64 jaar en gehuwd met Mia Bauw. Samen hebben we 4 kinderen en 2 kleinkinderen.

Na de lagere school ging ik naar het VTI. Toen ik 15 jaar was, begon ik als leergast in een drukkerij te Reningelst, waar ik 36 jaar lang werkzaam was. Toen de zaak werd stopgezet, kwam er nog 10 jaar dienst bij in een drukkerij te Poperinge. Sinds 1 januari 2016 ben ik op pensioen.

In 1986 stond ik mee aan de wieg van de VVV Heuvelland en werd er na enkele jaren ook voorzitter (tot in 1996). De toeristische ontwikkeling van onze streek in harmonie met de natuur en het uitzonderlijke landschap hebben me tot op vandaag steeds geboeid.

Ik ben voorzitter van de Kerkfabriek Nieuwkerke. De kerkgebouwen behoren tot het beeldbepalend erfgoed van onze dorpen. De gemeente, die er trouwens eigenaar van is, dient ze dan ook degelijk te onderhouden.

Ook de geschiedenis van onze streek boeit mij. Met het Geuzenproject Nieuwkerke, waarvan ik al verschillende jaren voorzitter ben, graven we vooral in het verre verleden van de 16e eeuw met de organisatie van spreekbeurten en uitstappen voor het ruime publiek.

Maar ook het minder verre verleden interesseert mij. Zo begon ik 10 jaar terug met het verzamelen van oud drukkerijgerief en -machines. Inmiddels is dat al uitgegroeid tot een flinke collectie. Af en toe geef ik er demonstraties waar je kunt kennismaken met de ambachtelijke druktechniek van de typographie, die nog tot omstreeks 1980 werd gebruikt.

In de gemeentelijke politiek wil ik me vooral inzetten voor een lokale economie (landbouw, landbouwindustrie, middenstand, toerisme,...) die respect heeft voor het Heuvellandse landschap, de natuur en zijn bewoners, en bijdraagt aan de leefbaarheid van onze dorpen.

Adres:
Dranouterstraat 34
8950 Nieuwkerke

GSM-nummer:
0474 312773