Katrien Schryvers

Vlaams volksvertegenwoordiger, Schepen in Zoersel

‘Gedreven en ervaren’, zo omschrijven velen die haar kennen Katrien.

In haar politiek engagement maakte Katrien al kennis met verschillende bestuursniveaus. Zo is ze momenteel OCMW-voorzitter van Zoersel en Vlaams volksvertegenwoordiger. Van 1994 tot 2005 vertegenwoordigde ze onze regio in de Antwerpse provincieraad.

“Het heeft me gesterkt in de overtuiging dat samenwerking tussen overheden heel belangrijk is,” aldus Katrien, “En ja, ook de provincie kan hierin haar steentje bijdragen.”

“De CD&V-kandidaten die zich inzetten voor de provincie vormen een sterk team en weten dat de provincie een belangrijke schakel vormt tussen verschillende bestuursniveaus. Daarom ondersteun ik deze ploeg met veel enthousiasme als lijstduwer.”

» De wandel- en fietsroutenetwerken kwamen er door samenwerking tussen gemeenten en provincie. Daardoor kunnen heel wat wandel- en fietsliefhebbers genieten van de natuur en mooie plekjes in onze regio. Het doet ook bij steeds meer mensen de goesting om op de fiets te kruipen toenemen.
» Met ondersteuning van de provincie rijdt er in Malle, Zandhoven en Zoersel een Buurtbus. Na de afschaffing van de belbus een alternatief voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn. Dankzij de Buurtbus kunnen zij toch vlot boodschappen doen, ergens op bezoek, naar activiteiten of werkprojecten… De provincie werkt zo mee aan echte inclusie.
» De deskundige begeleiding vanuit de provincie bij de uitwerking van het Zoersels zorgstrategisch plan is onbetaalbaar. Met dit zorgstrategisch plan – een samenwerking tussen de gemeente en alle zorgaanbieders in onze regio – bieden we antwoorden op maat voor de zorgvragen die zich vandaag en morgen in Zoersel stellen.