Prijsuitreiking tekenwedstrijd

Publicatiedatum

Auteur

Kevin Onyn

Deel dit artikel

Bij de start van het nieuwe schooljaar schreef cd&v Ronse een creatieve wedstrijd uit voor alle jongeren en kinderen van onze stad Ronse. De opdracht stond dit jaar in het teken van fietssporten. Naast het bekende veldrijden of baanwielrennen zijn er nog heel wat andere, minder bekende, fietssporten die het zeker verdienen om onder de aandacht gebracht te worden. We denken hierbij aan sporten zoals bv. cyclobal, kunstfietsen, dirt jump,…

De kinderen en jongeren werden uitgedaagd om de fantasie de vrije loop te laten en de fiets of het fietsparcours van hun dromen te tekenen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we een dertigtal tekeningen mochten ontvangen. De werkjes die werden ingezonden toonden een ruime verscheidenheid aan fietsen, fietssporten en fietsparcours. Ook groepen zoals mensen met een motorische beperking werden niet vergeten en ook voor hen werden speciale parcours bedacht.

Om al deze creativiteit te belonen werden alle deelnemers uitgenodigd naar de prijsuitreiking in het sportcafe van ’t Rosco, op zaterdagvoormiddag 28 oktober. Daar kreeg elke deelnemer van schepen van sport en mobiliteit Joris Vandenhoucke een sportief geschenk, namelijk een gratis zwembeurt. Per categorie werd er ook nog een groepswinnaar gekozen door de jury. Bij deze jurering werd aandacht besteed aan creativiteit, techniek en de onderliggende boodschap.  De winnaars per categorie ontvingen naast de zwembeurt ook nog een boekenbon.

Na de prijsuitreiking, en in het bijzijn van het voltallige partijbestuur (Inge Goeminne, Marnix Catry, Marie-Claire Delanghe, Pierre Velghe, Hubert Claeys en Kevin Onyn), docent aan de Kunstacademie Gert Crispyn, schepen Joris Vandenhoucke en burgemeester Ignace Michaux,  werd een glaasje aangeboden door cd&v Ronse en kon er nagepraat worden over een geslaagde actie.

afdeling nieuws