Guido Maene

Afdelingsvoorzitter

Op mijn dertiende namen mijn tweelingzussen deel aan de befaamde Schuimwijnkoninginwedstrijd in Overijse. Ze gingen beiden tot in de finale met in de jury o.a. wijlen Armand Pien. Memorabele avonden waren het in de Markthal met optredens van onder meer Freddy Breck, Will Tura en Paul Severs. Ik maakte me toen de bedenking dat als het kon, ik ooit graag in die groene gastvrije en bruisende gemeente zou willen wonen. 35 jaar later ging deze wens in vervulling en verhuisde ik met mijn drie kinderen naar Overijse. Mijn verwachtingen werden meer dan ingelost. Overijse heeft mij zoveel gegeven dat nu, na een veertigjarige loopbaan als officier-ingenieur bij Defensie, eindigend als directeur-generaal van het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie, ik mij volledig wil inzetten voor mijn gemeente en haar inwoners.

Als ondervoorzitter van de Dorpsraad Jezus-Eik en secretaris van de kerkfabriek OLV Jezus-Eik ben ik zeer actief in het lokale dorpsleven van Jezus-Eik. Daarnaast organiseer ik jaarlijks met mijn buren van de Bloemenwijk de Rommelmarkt.

Tevens ben ik secretaris van het Centraal Kerkbestuur Overijse en lid van de Raad van Bestuur van de Vereniging der Parochiale Werken Overijse om de christelijke geloofsgemeenschap in al haar facetten te ondersteunen.

Mijn inzet

Ik hou van Overijse, haar gehuchten, haar gedreven inwoners, haar unieke druivencultuur, haar vele (sport)verenigingen, fanfares en harmonies. Als maatschappelijke actieve burger, heb ik zowel de mooie kanten als de problemen waar onze Vlaamse gemeente en haar inwoners mee kampen, leren kennen.

Ik wens mij in te zetten voor een groene, veilige Vlaamse gemeente die goed zorg draagt voor mens en natuur, haar lokale handel ondersteunt en haar tradities koestert, in onderling overleg en door constructief samen te werken, omdat elke Overijsenaar telt.