Oud-Schepen Dominique Dehaene kandidaat voor cd&v in Heuvelland: “Positief aan politiek doen”

Publicatiedatum

Auteur

Nathan Duhayon

Deel dit artikel

Dominique Dehaene (47) uit Dranouter staat op de cd&v-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Heuvelland: “Ik ben als nieuwkomer warm ontvangen en wil op mijn manier een bijdrage leveren aan het leven in Heuvelland. Vooral de positieve manier waarop cd&v Heuvelland aan politiek doet, spreekt mij aan.”

Dominique Dehaene was van 2012 tot 2018 schepen in Ieper. Enkele jaren geleden zocht hij de rust op in de Hillestraat in Dranouter: “Ik wil mij altijd engageren voor de gemeenschap waarin ik terechtkom. Bij cd&v ontmoette ik een dynamische en sympathieke groep mensen die zich willen inzetten voor Heuvelland. Ik kon me ook vinden in de standpunten van de partij. En er was meteen een klik met lijsttrekker Nathan en fractieleider Geert. De afspraak was dat ik achter de schermen zou meewerken. Maar toen veel kandidaten uit de groep me vroegen om ook de lijst te versterken, kon ik niet aan de kant blijven staan. Ik hoop om met mijn eerdere politieke ervaringen deze gedreven cd&v-ploeg een duw in de rug te geven.”

Lijsttrekker Nathan Duhayon reageert zeer tevreden: “De enorme politieke ervaring van Dominique is achter de schermen al sterk voelbaar. Hij kent de streek goed, hij weet hoe je een gemeente bestuurt en was meteen graag gezien in de groep. Door Dominique mee op onze lijst te zetten, kunnen we nog meer een beroep doen op zijn kennis en ervaring. Dominique is sociaal erg gedreven, recht voor de raap en weet van aanpakken.”

Dominique Dehaene: “De troeven van Heuvelland zijn gekend: de rust en de natuur, de sterke landbouw en een actief ondernemersklimaat. Het evenwicht bewaren tussen die drie pijlers blijft een uitdaging. Met cd&v hebben we een sterk programma klaar om die uitdaging aan te gaan. En we leggen enkele belangrijke nieuwe accenten. De Heuvellanders betrekken bij het beleid en de zorg voor wie extra ondersteuning nodig heeft, liggen me persoonlijk nauw aan het hart.” 

Wie is Dominique? 

Dominique woont samen met Sofie Deparcq en hun drie kinderen Mauro, Quintus en Victoria in de Hillestraat in Dranouter. Hij is een actieve loper en sportliefhebber in hart en nieren. Dominique was jarenlang politiek actief, zowel op lokaal vlak in Ieper als op nationaal vlak als woordvoerder op verschillende kabinetten.

Nieuws

"Betrek inwoners in zoektocht naar nieuwe functie voor oud gemeentehuis Wijtschate"

Lees hier ons nieuwste huis-aan-huisblad voorjaar 2024

Beloofde fietspaden in Heuvelland blijven aanslepen: “We zijn het wachten beu”