Oranje Trefpunt Ons (Buiten)gewoon onderwijs

Publicatiedatum

Auteur

Nathalie Delaere

Deel dit artikel

𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐄𝐋𝐊 𝐊𝐈𝐍𝐃 𝐃𝐄 𝐉𝐔𝐈𝐒𝐓𝐄 𝐏𝐋𝐄𝐊!
Op dinsdag 24 oktober organiseren we samen met CD&V Hooglede-Gits opnieuw een Oranje Trefpunt.
Na het succesvolle trefpunt rond duurzame energie, gaan we ditmaal aan de slag rond het thema het thema "Ons (buiten)gewoon onderwijs".
Elk jaar stijgt het aantal leerlingen in het buitengewoon onderwijs maar er is plaats te kort. Elke dag zijn leerlingen urenlang onderweg naar school. Ook kinderen en jongeren uit onze gemeente. Hoe komt dat? Welke zaken liggen aan de oorsprong? ... In dit Oranje Trefpunt gaan we op zoek naar oorzaken Ên oplossingen. In hoeverre kan inclusief onderwijs een antwoord bieden? Hoe kunnen we de expertise uit het buitengewoon onderwijs nog meer valideren in het gewoon onderwijs? Een divers panel belicht het thema vanuit verschillende invalshoeken maar is ook ruimte voor jou om mee te debatteren?
Interesse? Inschrijven via https://www.cdenv.be/kalender . 𝐈𝐞𝐝𝐞đĢ𝐞𝐞𝐧 đ¯đšđ§ 𝐡𝐚đĢ𝐭𝐞 𝐰𝐞đĨ𝐤𝐨đĻ!
📆 dinsdag 24 oktober 2023 - 20u
📍 Dominiek Savio, Koolskampstraat 37, Hooglede (Gits)
Wie dit wenst kan om 19u een geleid bezoek doen aan de nieuwe klaslokalen van de school voor Buitengewoon Basisonderwijs Dominiek Savio.

Nieuws uit Pittem & Egem

Waterbekken voor landbouwers in drogere periodes

Op de gemeenteraad gisterenavond werd de aankoop van gronden voor 𝐝𝐞 𝐚𝐚𝐧đĨ𝐞𝐠 đ¯đšđ§ 𝐞𝐞𝐧 𝐧đĸ𝐞𝐮𝐰 𝐰𝐚𝐭𝐞đĢ𝐛𝐞𝐤𝐤𝐞𝐧 goedgekeurd. 

Jouw wens voor Pittem & Egem

We kregen al heel wat kaartjes in onze brievenbus of via digitale weg binnen! Ondertussen zijn we volop bezig om alle wensen te verzamelen en de vragen te beantwoorden. Heb jij ook een wens of vraag voor ons?

Respectvol 2024

We wensen jou en al wie jou nauw aan het hart ligt een fantastisch, respectvol 2024!