Oppositie vraagt transparantie over subsidie van 1 miljoen euro en renteloze lening aan nieuwe fusieclub voor aanleg van twee kunstgrasvelden

Publicatiedatum

Auteur

Mathias Diricx

Deel dit artikel

Vorige maandag keurde de gemeenteraad definitief de subsidie van 1 miljoen euro en de renteloze lening van 250.000 euro goed aan voetbalclub Groot Kapelle. Op de gemeenteraad vroegen we meer transparantie over het dossier en hebben we gevraagd het punt op een volgende zitting te behandelen.

CD&V wil de voetbal steunen, maar heeft toch heel wat vragen:


1. Elke vereniging die een subsidie aanvraagt, moet een gedetailleerd budget bezorgen. Zelfs voor kleine bedragen gaat het om veel papierwerk. We hebben herhaaldelijk gevraagd naar een budget voor de werken van de fusieclub, maar hebben dit nooit gekregen.
2. We hebben ook geen inzicht gekregen in de financiƫle cijfers van de VZW. Hoe kan het gemeentebestuur dan vaststellen of de terugbetaling van de renteloze lening een haalbare kaart is? Dit is geen voorzichtig financieel beleid.
3. De club krijgt 5 jaar om alle asbest te verwijderen. Hoe kan het dat dit toch nog 5 jaar zou duren?

Kortom, heel wat vragen, maar geen antwoorden. Omdat N-VA en Groen het punt absoluut wilden stemmen, hebben wij ons vorige maandag onthouden tijdens de stemming.

kapelle-op-den-bos_nieuws

Aangifte belastingen (aanslagjaar 2024)

De aangifte in de personenbelasting aanslagjaar 2024 kan vanaf nu online ingediend worden en moet ingediend zijn tegen 15 juli 2024.

Onze voorstellen voor de wekelijkse markt

De markt op donderdag is voor heel wat Kapellenaren niet alleen een plaats om boodschappen te doen. Het is ook een belangrijke sociale ontmoetingsplaats. Jammer genoeg stellen we vast dat het aantal kramen de afgelopen jaren sterk afneemt en daardoor ook de aantrekkingskracht van de markt.

Nieuw RUP laat tot 25 appartementen toe in centrum Kapelle-op-den-Bos

De gemeenteraad van Kapelle-op-den-Bos heeft het RUP Bospark finaal goedgekeurd. Het RUP regelt de bouwvoorschriften van het gebied in het centrum van het dorp tussen de Westdijk, de Kerselaarlaan en de Pastoriestraat en omvat onder andere de gemeentelijke loods.