Henk Heyerick

Provincieraadslid, Gemeenteraadslid

Beroep: Businessmanager.
Politiek mandaat: gemeenteraadslid in Zulte (ere-burgemeester) en provincieraadslid

Zetelt in volgende commissies in de provincieraad:
- Eerste commissie (effectief lid): Economie / Landbouw & Platteland / Europese en Internationale samenwerking / Omgeving / Ruimte en Mobiliteit / Leefmilieu / Recreatiedomeinen.
- Tweede commissie (effectief lid): Onderwijsinstellingen / Onderwijs & Vorming / Erfgoed & Erfgoedsites / Financiƫn / Logistiek / Personeel / Interne organisatie

Eerste campagneslogan: iets met "passie" en "garantie voor de toekomst"
In 2018 kandidaat voor gemeenteraad Zulte en provinciedistrict Gent.

Mijn speerpunten bij de provincieraadsverkiezingen van 2018:
- Fietsbeleid: een nog sterkere uitbouw van het fiets en mobiliteitsbeleid in onze provincie (fietspaden, maar ook het stimulerend, ondersteunend beleid dat van fietsen een echt succes moet maken verdient aandacht. Zo is de opleiding fietsenmaker met aandacht voor de elektrische fiets een absolute ontbrekende schakel in de provinciale opleidingen.
- Goede ruimtelijke ordening: een goede regionaal gestuurde ruimtelijke ordening met aandacht voor betaalbare en nieuwe kwaliteitsvolle woonprojecten en heel veel beleefbaar groen.
- Regiotoerisme en recreatie: gezinstoerisme in onze regio, zowel dag- als verblijfsrecreatie in eigen regio met aandacht voor een betaalbaar en toegankelijks gezinsaanbod.
- Versteviging en ondersteuning van de lokale besturen.
- Oost-Vlaanderen als klimaatvriendelijke provincie ontwikkelen.

Hobby's: recreatief lopen, op reis gaan, gewoon genieten van onder de mensen te zijn.
Mijn favoriete plek in Oost-Vlaanderen: de oevers van de oude Leie, o.a. het stiltegebied achter Kasteel Te Lake te Zulte. Ontdek ook het krekengebied in het Meetjesland, een verborgen parel met heel wat mooie stukjes natuur die absoluut de moeite lonen om te bezoeken, te voet of met de fiets.
Mijn favoriete streekproduct: ik hou toch wel van de advokaat van Filliers.