Onze schepen van openbare werken Koen Mettepenningen heeft positief nieuws over de Strijderslaan!

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Eindelijk vooruitgang voor herinrichting Strijderslaan: “Grote besparing dankzij subsidies Aquafin”

Volgens schepen van Openbare Werken Koen Mettepenningen komt de herinrichting van de Strijderslaan in een stroomversnelling.

Volgens schepen van Openbare Werken Koen Mettepenningen komt de herinrichting van de Strijderslaan in een stroomversnelling. — © jvdv

HAMME -

Er is licht aan het einde van de tunnel in het dossier om de erbarmelijke staat van het wegdek en vooral de fietspaden van de Strijderslaan in Hamme grondig aan te pakken. Woensdagavond 22 mei neemt de Hamse gemeenteraad een beslissing over de voorwaarden en wijze van gunnen voor de ingrijpende riolering- en wegenwerken.

Dinsdag 21 mei 2024

Ontwerper Sweco maakte voor de herinrichting van de Strijderslaan een lastenboek op met een kostenraming van iets meer dan 8,4 miljoen euro. “Dat deze belangrijke werken lang op zich lieten wachten, heeft veel te maken met de financiering van dit project”, legt schepen van Openbare Werken Koen Mettepenningen (CD&V) uit. “We maakten de keuze om Aquafin als opdracht gevend bestuur te laten aantreden en op die manier een subsidie van ongeveer vier miljoen euro binnen te halen. Zoveel geld van de belastingbetalers kunnen we gebruiken om andere investeringen te doen. Bovendien werd het dossier ook afgeremd door de pandemie en de energiecrisis, de PFAS-bodemonderzoeken in de omgeving van de brandweerkazerne en de technisch moeilijk uit te voeren aansluiting op de Rijbeke in de aanpalende Nijverheidsstraat.” (Lees verder onder de foto)

 

De nieuwe Strijderslaan krijgt gescheiden trottoirs en gemengd auto- en fietsverkeer.

De nieuwe Strijderslaan krijgt gescheiden trottoirs en gemengd auto- en fietsverkeer. — © repro jvdv

De opdracht voor de aannemer wordt gegund via een openbare procedure. De renovatie van de voortuinstroken is ten laste van de sociale huisvestingsmaatschappij De Thuisbouwer. Tot en met 7 juni loopt een openbaar onderzoek over de omgevingsvergunningsaanvaag. Die gaat over de herinrichting van de wegenis en de riolering van het kruispunt met de Evangeliestraat tot het kruispunt met de Damstraat, de hoofdzakelijk bovengrondse herinrichting van twee gedeelten van de Vlierkouterwijk, de aanleg van nieuwe riolering in een gedeelte van de Moerheide, en de grondverbetering van een terrein in de Evangeliestraat.

De bemalingswerken voor de aanleg van de rioleringsstrengen op het parcours gaan over een lengte van maar liefst 1,2 kilometer. Eens de omgevingsvergunning in orde is en de gunning aan een aannemer is gebeurd, kunnen de werken begin 2025 van start gaan.

(jvdv)

 

Bron: Nieuwsblad.be

Nieuws uit Hamme

Gewestweg N446 feestelijk heropend: “Van ‘moordstrook’ naar veilige en vlotte route”

Feestelijke heropening van gewestweg N446.
Mooie realisatie. Proficiat aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.
Bedankt voor het geduld en begrip aan alle betrokken bewoners en alle gebruikers van deze route. #veiligeN446 #koningfiets #vurAm