Ruben Strobbe

4° schepen

Ruben Strobbe is vierde schepen van Beernem. Hij is schepen met bevoegdheden voor jeugd, ondernemen, lokale economie, onderwijs, beheer patrimonium en recyclagepark en afvalbeleid.

Beroeps- en kabinetservaring

Ruben Strobbe is geboren op 12 mei 1986 in Tielt en groeide op in Beernem.
Hij liep school in De Zonnebloem en Sint-Lutgart in Beernem en het VHSI in Brugge. Aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (Vives) behaalde hij zijn lerarendiploma Informatica, Geschiedenis en Project Algemene Vakken en specialiseerde zich verder in informatica. In 2008 startte hij zijn loopbaan als leraar in hotelschool Spermalie Brugge en Land- en Tuinbouwinstituut Oedelem. Vervolgens werkte hij van 2010-2015 als ICT-coördinator in Hotel-, Bakkerij- en Slagerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.


Beernem

Ruben verwijst graag terug naar zijn tijd bij de scouts van Beernem, die voor hem een leerrijke periode was. Hij was leider en groepsleider van 2004-2011 en adjunct-districtscommissaris van 2011-2013. Daarnaast was Ruben ook lid van de Beernemse jeugdraad en jeugdhuis The Nooddle.
Met de bij de scouts aangeleerde skills en een jeugdige schwung wil hij zich sociaal en politiek engageren.

Sinds 2013 is Ruben lid van de Beernemse gemeenteraad en werd hij aangeduid als politieraadslid bij zone Het Houtsche Beernem, Oostkamp en Zedelgem.
Via de raad van bestuur van sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo volgt Ruben het sociale woonbeleid in de gemeente en regio Brugge.

OCMW-voorzitter en Schepen

Januari 2017 - December 2018 Ruben Strobbe werd OCMW-voorzitter en Schepen met de bevoegdheden voor Sociale Zaken, (sociale) tewerkstelling en Volksgezondheid. Dit was in opvolging van gewezen parlementslid Luc Goutry.
Januari 2019 - December 2024 Ruben Strobbe is schepen met de bevoegdheden voor Jeugd, ondernemen, lokale economie, onderwijs, beheer patrimonium en recyclagepark en afvalbeleid

POLITIEKE INTERESSE
Een zorgzame regio/gemeente/buurten voor jong en ouder, voor al wie het moeilijk heeft kansen bieden om te participeren & zich te engageren in onze maatschappij. Aandacht voor (sociale) huisvesting, armoedebestrijding, (verborgen) eenzaamheid, (sociale) tewerkstelling, propere, leefbare en bereikbare buurten …