Onze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is compleet.

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Op maandag 22 april 2024 werd tijdens de ledenpoll de kandidatenlijst van CD&V Buggenhout voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 door de leden goedgekeurd. 

Met deze lijst bundelen we de ervaring van ons schepencollege en gemeenteraadsleden met een portie straffe nieuwkomers. Lijsttrekker is uiteraard Burgemeester Geert Hermans, gevolgd door schepenen Nadine Sertijn, Francois Suys, Geert Mannaert en Mieke Van Malderen.  

De zittende gemeenteraadsleden en leden van het bijzonder comité van de sociale dienst vervolledigen de linkerkolom van de lijst. Concreet omvat dit gemeenteraadsvoorzitter Jan Stevens, gevolgd door Opstalenaren Rita De Maeyer, Bea Van Den Broeck, Dirk Stallaert en Dirk Van Mulders. Opdorps partijsecretaris Ronald van Gemerde en culturele duizendpoot Pol Verest.

Bovenaan de rechterkolom vinden we drie gedreven jongeren: Dylan Boeykens (drijvende kracht achter voetbalclub Spartak), Nina De Smedt (bestuurder bij Avalon vzw en sportieve duizendpoot bij AC Denderland) en Timo Van Gucht (verantwoordelijke voor het sportief beleid bij krachtbalclub ’t Klaverken en actief in de sportraad).

Onder dit jonge politieke geweld vinden we zes Powerladies: Nathalie Hiel, Sabrina De Backer, Svetlana Prima, Sandy Van den Bossche, Bettie De Mul, Sigrid Bertier en voorzitster van de seniorenraad Marlowis Verest.

De lijstduwer is Pierre Claeys, zittend schepen en ex burgemeester die ten volle zijn schouders onder deze ploeg zet.

Met deze lijst zet cd&v een unieke ploeg op de planken. Hun roots liggen in het Buggenhoutse verenigingsleven en de goesting is er om met de typische cd&v thema’s ook de komende jaren Buggenhout nog mooier, warmer en gezelliger te maken.

Het verkiezingsprogramma van deze ploeg bestaat uit vier pijlers:

1. Warm en Zorgzaam Buggenhout

2. Verenigd en Actief Buggenhout

3. Mobiel en Veilig Buggenhout

4. Groen en Landelijk Buggenhout. 

Nieuws

Uitbreiding zonnepanelen

Momenteel zijn er zonnepanelen op de daken van de sporthal, gemeenschapscentrum De Pit, het zwembad, het schoolgebouw in de Hanenstraat en een gedeelte op de daken van het OCMW (dienstencentrum).

 

Expositie 'Lente Op Den Dries'

Van 10 maart t/m 7 april organiseert 'Middenstand Opdorp leeft vzw' de tentoonstelling 'Lente Op Den Dries'.