Nog veel onwetendheid over parkeerverbod aan evenementenplein op Markt: “Meer dan veertig boetes in week tijd”

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Onze schepen van openbare werken en mobiliteit Koen Mettepenningen maakt verder werk van centrumontwikkeling. Het opvolgen en implementeren van het parkeerbeleid, het plaatsen van extra laadpalen, elektrische deelwagen, ... #centrumontwikkeling #verderwerken

Nog veel onwetendheid over parkeerverbod aan evenementenplein op Markt: “Meer dan veertig boetes in week tijd”

Elias Van Kerckhove van AD Delhaize wijst op het parkeerverbod op het evenementenplein en de gratis parkeergelegenheid onder het warenhuis.

Elias Van Kerckhove van AD Delhaize wijst op het parkeerverbod op het evenementenplein en de gratis parkeergelegenheid onder het warenhuis. — © jvdv

HAMME -

Om te vermijden dat automobilisten zich tijdens de opruimwerken van de Hamse zaterdagmarkt al op de Nieuwe Markt begeven, wil het gemeentebestuur oplichtende verbodsborden installeren. Het aanvullende politiereglement daarvoor ligt op woensdag 28 februari ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

Jan Van de Velde
23/02/2024 om 12:16

De verkeers- en vooral parkeerregeling op het vernieuwde Marktplein is een heet hangijzer. Eerst was er de discussie over de knip in de verkeersdoorgang ter hoogte van de Rijbekestraat. Ook de parkeer- én verkeersdruk in de zijstraten wordt gehekeld.

Heel wat automobilisten parkeren hun wagen aan het evenementenplein voor een (snel) winkelbezoek aan AD Delhaize, vaak zonder te beseffen dat daar een parkeerverbod geldt.

Elias Van Kerckhove, mede-uitbater van het warenhuis, heeft weet van de situatie. “De open ruimte lijkt ideaal om te parkeren, maar het zijn geen gemarkeerde parkeerplaatsen”, zegt Van Kerckhove. “We hebben aan de ingang van onze winkel een bericht aangebracht met daarop: Opgelet! De blauwe zone aan het evenementenplein mag niet gebruikt worden als parking. We bieden onze klanten de mogelijkheid om gratis ondergronds te parkeren gedurende een uur en een kwartier. Hun ticket wordt aan de kassa gescand.” (Lees verder onder de foto)

Elias wijst op de aanduiding van het parkeerverbod aan de ingang van het warenhuis.

Elias wijst op de aanduiding van het parkeerverbod aan de ingang van het warenhuis. — © jvdv

Ruim veertig boetes

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Koen Mettepenningen (CD&V) weet dat nog veel mensen het parkeerverbod aan het evenementenplein naast AD Delhaize negeren. “Naast de aanduiding van de zones waar parkeerverbod geldt, duiden ook drie grote borden op het evenementenplein aan dat tijdens twee tijdsloten ‘s morgens en ‘s avonds wel laden en lossen toegelaten is”, licht de schepen toe.

“De politie heeft in een week tijd al meer dan veertig boetes uitgeschreven, maar van een heksenjacht is zeker geen sprake. We hebben aan de uitbaters van Delhaize gevraagd om hun klanten te wijzen op het parkeerverbod, bijvoorbeeld door middel van een affiche aan de ingang.” (Lees verder onder de foto)

Heel wat automobilisten negeren het parkeerverbod aan het evenementenplein, net naast AD Delhaize.

Heel wat automobilisten negeren het parkeerverbod aan het evenementenplein, net naast AD Delhaize. — © archief jvdv

“De GAS-boete van de politie bedraagt bij een eerste overtreding 58 euro. Overtredingen op betaalde plaatsen of in een blauwe zone worden gecontroleerd door parkeerbedrijf Indigo, dat ook de ondergrondse parkings op de Markt en in de Nieuwstraat beheert. De retributie daarvoor bedraagt 25 euro.”

Laadpalen

Op woensdag 28 februari staat ook de installatie van een bijkomende laadpaal op de Markt aan de agenda van de gemeenteraad. “Tegenover de dekenij zullen er dan vier aansluitingen zijn, waarvan een voor een deelwagen”, zegt schepen Mettepenningen. “Voor de verdere uitbreiding van deze dienstverlening is onze lijst van locaties door Engie goedgekeurd, met uitzondering van het kerkplein in Zogge. De procedure om dertien nieuwe openbare laadpaalinstallaties te plaatsen kan dus starten.”

Bron: Het Nieuwsblad

Nieuws uit Hamme

Moederdag op de markt.

Dit weekend zetten we alle moeders, mama's, moekes, plusmama's,... centraal!
Een fijne moederdag.

De familie BBQ was een groot succes!

Vandaag gaven we er een ferme lap op! Met meer dan 250 sympathisanten genoten we van de overheerlijk barbecue! #fullhouse
De zon was van de partij en er was tijd voor een fijne babbel en verbinding met elkaar! Bedankt aan alle aanwezigen.

De campagne van Kurt De Graef is in volle gang.

Zondag 9 juni moeten we met z'n allen naar de stembus. Onze mandataris Kurt de Graef is volop bezig met zijn campagne. Op verschillende locaties kan je zijn borden al spotten! Denk jij ook aan kurt?
Succes.