Een nieuwe jongerenvoorzitter bij CD&V Lommel? Zeker dat!

Publicatiedatum

Auteur

Jochen Bosmans

Deel dit artikel

Hé Waut, je bent sinds deze week officieel jongerenvoorzitter van CD&V Lommel. Voor de mensen die je (nog) niet kennen, stel je eens voor. 

Hé Waut, je bent sinds deze week officieel jongerenvoorzitter van CD&V Lommel. Voor de mensen die je (nog) niet kennen, stel je eens voor. 

Ik ben Waut Mertens, binnenkort vier ik mijn 21ste verjaardag en ik ben geboren en getogen in Lommel. In het dagelijks leven ben ik vooral student. Door de week ben ik daarom vaak in Hasselt terug te vinden, waar ik in mijn laatste jaar rechtspraktijk zit. In die studies heb ik trouwens echt een passie ontdekt. Ik ben daarom zeker nog niet van plan om te stoppen na dit jaar.

Daarnaast haal ik ontzettend veel voldoening uit sociale zaken. Hier en daar probeer ik me daarom ook sociaal te engageren. Zo ben ik naast (kersvers) voorzitter van Jong CD&V, ook bestuurslid bij de DiabetesLiga Noord-Limburg, evenals adviesverlener bij Huuradvies Hasselt vzw. Dat is een vereniging van studenten waarin ik gratis juridisch advies geef aan huurders en verhuurders die ons daartoe contacteren.

Ten slotte probeer ik ook om sportief voldoende bezig te zijn. Ik kan erg genieten van een uurtje rustig joggen in de Lommelse natuur, al zou ik mezelf geen fervente loper durven noemen. 

Is het altijd een ambitie geweest om in de politiek te stappen of eerder per toeval op je pad terechtgekomen? 

Politiek is iets wat ik altijd erg boeiend heb gevonden. Mijn verdere studies hebben dit vuur alleen maar meer aangewakkerd. Vooral gemeentepolitiek is iets wat me enorm intrigeert. Zoals ik al zei, ik ben een geboren en getogen Lommelaar. Lommel is voor mij echt thuiskomen. Ik heb dan ook het gevoel dat ik via de gemeentepolitiek echt iets zou kunnen bijdragen aan de plek waar ik me zo thuis voel. 

Wat wil je met Jong CD&V Lommel doen of bereiken? Stel je ook kort even de andere jongeren voor? 

Ik denk dat we als jongerenwerking binnen CD&V momenteel enorm veel kansen krijgen om leuke activiteiten te organiseren en om iets te betekenen voor de Lommelse jeugd. Het meest van al hoop ik dat onze leuke groep zich alleen nog maar gaat uitbreiden. Echt iedereen is welkom in onze gezellige bende! 

Momenteel zijn we met acht enthousiaste jongeren, allemaal tussen de 17 en 30 jaar oud. Bram, Amy, Hanne, Jochen, Sophie, Tessa, Willem en ikzelf zijn het team dat vandaag Jong CD&V vormt. 

Wat zijn de eerste zaken die je nu gaat doen? Staat er al iets op de planning met Jong CD&V Lommel. 

Jazeker! Binnenkort, op woensdag 17 mei organiseren we een activiteit in de StartSpeler. Hier kunnen de Lommelse jongeren samen met jong CD&V het bestuur van onze stad uitdagen voor een aantal leuke challenges (bijvoorbeeld een spelletje darts). De insteek is heel simpel: Wie wint, krijgt een pint! 

Nieuws