Nieuwe DOJO Judoclub Gruitrode

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Op zondag 3 september opende Judoclub Gruitrode officieel de deuren van haar nieuwe DOJO in de sportzone in Meeuwen. Op die manier beschikt de judoclub over een eigen accommodatie om verder te kunnen groeien en hun inclusieve sportclub verder uit te bouwen. 
 

De gemeente voorzag een investeringssubsidie van één derde van de totale investering. Zoals we voor alle gelijkaardige bouwprojecten voorzien. De judohal meet 36 bij 26 meter heeft een grote Tatamihal van 17 op 25 meter met twee wedstrijdoppervlakten, er is een cafetaria met terras, een kleine kantoorruimte, een kracht- en fitnessruimte en meerdere kleedkamers met alle sanitaire voorzieningen.  
 
De DOJO bouwen kon alleen dankzij sponsoren en de inzet van al hun vrijwilligers. Elk weekend en iedere vrije dag kwamen ze meebouwen. Allemaal om de bouwkosten te drukken. De inzet van die vrijwilligers verdient onze grootste appreciatie. Waar een wil is, is uiteindelijk een DOJO!  
 
Erkende Oudsbergse verenigingen met eigen infrastructuur nemen maximaal verantwoordelijkheid in het up-to-date houden van hun accommodatie en investeren dus volop! We vinden het als cd&v Oudsbergen dan ook belangrijk dat ze maximaal ondersteund worden. Deze legislatuur werd er door maar liefst 13 verenigingen beroep gedaan op de gemeentelijke infrastructuursubsidies en dit voor in totaal 1.770.724 euro.  

Nieuws

De boer op met Jo!

Gisteren zorgde minister van landbouw Jo Brouns voor meer duiding bij het stikstofdecreet.

Het was weer een geslaagde spaghettiavond!

Wat was het weer gezellig! Een dikke merci aan iedereen die aanwezig was.🍝🧡
Wij hebben er alvast van genoten! 🫶

De zwerfvuilactie van Straat.net was een succes!

25.000 vrijwilligers hebben zich dit weekend verenigd voor de Straat.net actie tegen zwerfvuil.🚮