Niet iedereen heeft het door, maar parkeren is voortaan uit den boze op evenementenplein op Nieuwe Markt: “Enkel toegelaten op gemarkeerde plaatsen”

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Kiezen om te investeren in een leefbaar en verkeersluw centrum met meer ruimtegevoel daar staan we vanuit onze partij achter. #mobiliteit

Niet iedereen heeft het door, maar parkeren is voortaan uit den boze op evenementenplein op Nieuwe Markt: “Enkel toegelaten op gemarkeerde plaatsen”

“Het nieuwe verkeersbord geeft toch een duidelijk parkeerverbod aan”, stelt schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen.

“Het nieuwe verkeersbord geeft toch een duidelijk parkeerverbod aan”, stelt schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen. — © jvdv

HAMME -

Verkeersborden aan de toegangswegen moeten sinds donderdag de nieuwe parkeerregeling duidelijk maken aan de bezoekers van het Hamse centrum. Het populaire (wild-)parkeren op het evenementenplein naast AD Delhaize wordt verboden en de blauwe zone breidt uit.

Jan Van de Velde

25/01/2024 om 11:22

“Met de vernieuwing van het centrum hebben we met het gemeentebestuur gekozen om de focus van het Marktplein te wijzigen van een uitgesproken verkeersomgeving naar een kwalitatieve verblijfsruimte”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen (CD&V). “Om die reden werden de ondergrondse parkings Marktplein en Nieuwstraat gebouwd. Een autoluwer centrum met beperkte bovengrondse parkeermogelijkheden zorgt voor een meer leefbare en veiligere centrumbeleving.”

 

“Wie toch geen fan is van ondergronds parkeren, kan de wagen kwijt op de gratis groene parking Meulenbroek. Van daaruit is het slechts vijf minuten wandelen tot de Markt en de centrumstraten. Op de meeste parkeerplaatsen op het Marktplein geldt betalend parkeren. Dat heeft tot doel een goede rotatie mogelijk te maken, waardoor korte bezoeken aan handelaars en instellingen perfect mogelijk blijven. Er zijn ook enkele plaatsen voor kortparkeren met een specifieke aanduiding van maximaal dertig min. Uniek is zeker ook dat gebruikers van de ondergrondse parking Nieuwstraat gedurende twee uur gratis mogen parkeren.” (Lees verder onder de foto)

 

Naast AD Delhaize op de Markt parkeren dagelijks heel wat wagens aan de rand van het evenementenplein.

Naast AD Delhaize op de Markt parkeren dagelijks heel wat wagens aan de rand van het evenementenplein. — © jvdv

Enkel laden en lossen

Buiten de aangeduide parkeerplaatsen op het Marktplein geldt voortaan een algemeen parkeerverbod. Dus ook naast de Delhaize tegenover het KBC-kantoor, waar tal van automobilisten (blijven) parkeren. “De plaatsen waar je mag parkeren zijn aangeduid door middel van signalisatie”, zegt de schepen. “Het evenementenplein is uitsluitend toegankelijk voor laden en lossen binnen de aangegeven uren. Er is ook parkeerverbod net naast de groenstrook ter hoogte van het plein.” (Lees verder onder de foto)

De komende weken worden parkeerovertreders gesensibiliseerd om hun wagen reglementair te parkeren.

De komende weken worden parkeerovertreders gesensibiliseerd om hun wagen reglementair te parkeren. — © jvdv

“Omdat door deze maatregelen de parkeerdruk in de omliggende straten verhoogt, breiden we de blauwe zone uit met verplicht gebruik van de parkeerschijf. Dit betekent dat je van maandag tot en met zaterdag, telkens tussen 9 en 18 uur, in deze zone maximaal twee uur mag parkeren. Inwoners die in een blauwe zone wonen, kunnen per domicilieadres één gratis gemeentelijke parkeerkaart, de vroegere bewonerskaart, aanvragen via be.streeteo.com. Daarmee kan je vrij parkeren binnen een aangeduid gebied. De bewoners van de betrokken straten worden via de concessiehouder Indigo Park Belgium persoonlijk op de hoogte gebracht van de mogelijkheden en de aanvraagprocedure.”

Meer info via 03/217.44.90 of [email protected].
Op deze maquette is duidelijk een autovrij evenementenplein te zien.

Op deze maquette is duidelijk een autovrij evenementenplein te zien. — © repro jvdv

 

Bron: Nieuwsblad.be

Nieuws uit Hamme

Onze kandidaten on tour #vurAm

Ook deze week waren onze kandidaten weer aanwezig op verschillende evenementen in onze gemeente.

Onze lijst is volledig!

Met deze enthousiaste en diverse groep van 29 kandidaten gaan we op 13 oktober de uitdaging aan.

Geen verplichte fusie

Onze partij heeft respect voor de lokale eigenheid en autonomie van onze gemeenten. Daarom blijven wij tegen verplichte fusies.