Nathalie Muylle

Lijsttrekker Federaal Parlement

Wie ben je?

Hallo, ik ben Nathalie. Ondertussen al 20 jaar Federaal parlementslid. Geboren en getogen in Roeselare, getrouwd met Maarten en trots mama van twee kinderen en ondertussen ook moeke van twee kleinkinderen. Ik begon mijn politieke carrière in 2004 als opvolger van Yves Leterme in de Kamer. In 2019 werd ik Federaal Minister van Werk en Economie en zat zo in de cockpit tijdens de coronacrisis. Tussen het werk en tijd voor mijn familie door, maak ik graag tijd om het lokaal volleybalteam, Knack Volley Roeselare, aan te moedigen, nieuwe steden te ontdekken of een boek te lezen.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Omdat wie zijn best doet, daar te weinig voor terugkrijgt. Daar lig ik ‘s nachts wakker van. Van jouw einde van de maand, van jouw pensioen en van jouw gezondheid. West-Vlamingen zijn werkers. Doorzetters die zelden klagen. Maar toch wordt het ook hier steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden, toegang te hebben tot basisvoorzieningen als een huisarts of geldautomaat, of gewoon zelfs het einde van de maand te halen. Nochtans is dat wat écht telt. Daar wil ik voor blijven vechten. Met mij in het parlement, kan jij op beide oren slapen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Geef mij maar een wandeling door de binnenstad van Roeselare. Na al die jaren kan ik nog altijd van genieten van onze prachtige stad en onze stadsontwikkeling. Niets dat mij meer deugd doet dan te zien hoe mensen samenkomen.