Myriam Maes

Gemeenteraadslid

BEROEP
Leerkracht godsdienst in het OLVi Poperinge.

PERSONALIA
Gehuwd met Dirk Lambrecht, dochter van Michel Maes en Nicole Queldry. Woont in het Hoppeveld. Haar moeder was jarenlang kapster in de Krombeekseweg. Heeft 3 zussen en 2 broers. Haar schoonvader Paul was jarenlang leerkracht in het VTI. Omi en opi van Bas, Guust, Cilou en Loïa.

Favoriete plekje?
Op de eerste plaats mijn thuis waar ik tot rust kan komen na een drukke werkdag. Daarnaast het wandelpad naast de Vleterbeek tot in Abele.

Favoriete gerechtje?
Ik eet graag Italiaans, maar ook onze lekkere Vlaamse kost.

Hobby's?
Lezen, zwemmen, patchwork, zorgen voor de kleinkinderen, fietsen, wandelen, confituur maken, op vakantie gaan en meehelpen met de Christmasrun ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
12 jaar geleden zag mijn familie mij dit wel doen, mijn sociale bewogenheid en de goesting om iets te doen voor een ander zorgde ervoor dat ik de stap zette. Eerst 6 jaar in de OCMW-raad waar vooral de sociale bewogenheid aan bod kwam, daarna de overstap naar de gemeenteraad, die ook de gemeente centraal stelt. Als voorzitter ben je actief betrokken tijdens de raad.

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Ik ben geboren en getogen in Poperinge. Ik hou van Poperinge, ik woon er graag, ik leef er graag, ik werk er graag, ik sport er graag, ik ontspan me er graag. Als ik terug thuiskom in Poperinge, dan ben ik altijd blij en fier dat ik Poperingenaar ben.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Ons nieuwe zwembad: het is er heerlijk zwemmen en leuk om af en toe eens gebruik te maken van de wellness. Ook de fietspaden die de dorpen met Poperinge verbinden zijn een groot pluspunt. Op die manier kunnen leerlingen veilig naar school komen.

Hoe ben jij ambassadeur voor Poperinge?
Als ik fiets, zoals de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, draag ik heel vaak de fietsoutfit met “Poperinge, een kei van een stad”.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
De Vierdaagse van de IJzer, Kunstenfestival Watou, de tentoonstellingen …