Vrouw & Maatschappij Mol

Gepubliceerd

Deel dit standpunt

Vrouw & Maatschappij is de grootste politieke vrouwenbeweging van Vlaanderen. We nemen standpunten in over de positie van de vrouw in de samenleving. We vertalen wat vrouwen willen en denken in politieke standpunten. We doen dat zowel binnen de structuren van de CD&V als op het politieke forum. 

Als lid van V&M analyseren we kritisch de ongelijke (machts)verhoudingen tussen mannen en vrouwen en streven we emancipatie na op economisch, politiek, sociaal en persoonlijk vlak.

In Mol is Vrouw & Maatschappij dè onmisbare schakel in de gemeentepolitiek. Er is werk aan de winkel en daarom zetten we ons ten alle tijden in voor een #MooiMol. Jaarlijks werkt V&M heel wat acties uit die inspelen op de actualiteit.

Onze traditionele acties zijn:

  • Paasactie: In de lente vindt onze jaarlijkse paasactie plaats. We voorzien de vierde wereld in Mol van poets- en verzorgingsproducten. Overal in Vlaanderen neemt de armoede toe. Voorkomen dat gezinnen en kinderen in armoede leven, begint bij tijdige ondersteuning, zowel materieel als immaterieel. Alle kleine beetjes helpen.

  • Zelfzorg: goed evenwicht tussen zorg – gezin – arbeid. Jaarlijks voorzien wij een leuke uitstap tijdens de vakantieperiode om het teamgevoel te versterken en nieuwe ideeën op te doen.

  • Witte lintjesactie in november: Een actie tegen intra familiaal geweld en tegen geweld op vrouwen en mannen. Tegen geweld op ieders integriteit.

  • Door de voorzitterschap van Lieve Heurckmans als regiovoorzitster V&M van de 27 Kempense gemeenten hebben we ook regelmatig netwerkmomenten met vrouwen van naburige gemeenten en allerlei gratis opleidingen om de vrouwen in haar kracht te zetten.

Vrouw & Maatschappij, iets voor jou?

  • Zin om mee te denken over maatschappelijke thema’s of liever om actie te voeren?
  • Heb je veel of weinig tijd?
  • Zin om een project mee richting te geven of enkel sporadisch de handen uit de mouwen te steken?
  • Nood om je netwerk uit te bouwen of jezelf meer politieke skills bij te brengen?
  • Een engagement bij V&M betekent een engagement volgens jouw noden.
  • Iedereen kan deel uitmaken van onze beweging op eigen tempo en volgens eigen interesse en ambities. 

Heb je geen tijd om te vergaderen of een militante activiteit te organiseren, maar ga je wel akkoord met onze ideeën en wil je ons een duwtje in de rug geven? Dan kan je ook steunend lid worden van onze beweging. Lid worden van de geleding Vrouw& Maatschappij – CD&V politica kan voor slechts 2,50 euro extra, bovenop het CD&V-lidmaatschap.

Neem zeker ook eens een kijkje op de website: www.vrouwenmaatschappij.be

Gerelateerde standpunten