Nieuwjaarsbrief 2024

Publicatiedatum

Auteur

Jens Timmermans

Deel dit artikel

De nieuwjaarsreceptie van 6 januari ligt nu reeds een tijdje achter ons. Onze voorzitter Ann Smeyers kroop in de pen om haar nieuwjaarsbrief ook via deze digitale weg te delen.


Nostalgisch ben ik nooit geweest, ik leef in het heden en de toekomst maar bij een nieuwjaarsbrief hoort nu 1-maal even terugblikken naar het verleden.

2023 was best wel een fijn jaar, zowel familiaal als professioneel maar het venijn zat hem in de staart met het overlijden van mijn schoonvader. Het deed me nadenken over de sneltrein van het leven waarop ik zit, waarop ik zelf ben opgestapt. Ik heb echter snel beseft dat ik ben wie ik ben en ik er niet flauw moet over doen: ik heb doelen, uitdagingen nodig in mijn leven, zowel professioneel als in mijn vrije tijd. In mijn dorp, Gompel, kon en kan ik samen met vele dorpsgenoten mooie projecten realiseren: de groene Wij en buurthuis de Wij zijn dromen die uitkomen en die laten me verder dromen over ander projecten. Op politiek vlak was 2023 het jaar van ‘eindelijk’. Eindelijk werden beleidsplannen omgezet in realiteit. De stilstand door Covid heeft er wel voor gezorgd dat Mol op zijn kop werd gezet en onderste boven gedraaid in 2023. Maar, geen pannenkoeken zonder eieren te klutsen (tenzij de deeg uit een pakske komt), en de Mollenaar is een sterk ras, die overleven dat wel. En Mol komt er uiteindelijk beter en mooier uit.

En nu zijn we hier: 2024. Uiteraard belooft 2024 een spannend jaar te worden. 2 verkiezingen in 1 jaar. Wat er zondag 9 juni uit de stembus gaat komen, is voor ieder van ons, belangrijk. Het zal mee bepalen welke richting ons land verder zal varen, het zet ook de grote contouren uit waarin we binnen ons eigen Mol de volgende jaren zullen kunnen besturen en leven. Ik wens voor ieder van jullie het uitbrengen van een wijze stem op 9 juni. ‘Wijs’ is voor iedereen anders. Ik wens ‘respect’ voor ieders keuze. Mijn keuze staat vast: cd&v.

Persoonlijk ligt het hoogtepunt op zondag 13 oktober, dan worden de politieke kaarten geschud in de provincie en in Mol. Geen opkomstplicht meer, een min of meer rechtstreekse verkiezing van de burgemeester, … wat gaat dit geven? Ik heb er geen idee van maar ik roep iedereen op om gebruik te maken van het recht om de mogen gaan stemmen. Zeker als vrouw vind ik dit zeer belangrijk: de gemeenteraadsverkiezingen van 1921 waren de eerste waar het enkelvoudig stemrecht voor vrouwen gold en we hebben moeten wachten tot 1949 om dit ook federaal te mogen doen. We gaan dat nu toch niet opgeven ? Ik wens 2024 te kunnen afsluiten met dezelfde burgemeester als die we nu hebben. Ja, dat wil in simpel woorden zeggen: dat cd&v–team WIM de grootste partij blijft in Mol en dat Wim Caeyers er nog 6 jaar als burgemeester kan bijdoen. Ik wens even hard dat de jonge mensen die ik rond mij zie, kunnen groeien en de ervaren teamgenoten het vertrouwen krijgen van de Molse kiezer.

Natuurlijk is het leven veel meer dan politiek. Heel wat mensen rond mij kampen met gezondheidsproblemen. Als er dus één iets is wat ik iedereen wil toewensen, dan is het een goede gezondheid, veel moed en ook het nodige geluk.

Ik hoop zelf dat mijn ouders en schoonmama gezond mogen blijven en dat mijn 2 dochters verder mogen uitgroeien tot leuke, betrokken mensen. Ik hoop dat ik bij Smet Group samen met mijn collega’s een leuk en financieel gezond jaar mag tegemoet gaan. Mijne man die met mij al meer dan 30 jaar lief en leed deelt, geeft me hiertoe alle ruimte en is hierin waarschijnlijk zonder het zelf te beseffen mijn allergrootste hulp.

Ik wens jullie allemaal een fantastisch 2024 toe. Alleen de toekomst telt. Laten we die samen in handen nemen en van Mol de beste gemeente van de wereld maken.

Jullie voorzitter,
Ann

Nieuws

#RedDeDierenmarkt - Petitie overhandigd in Brussel

Een Molse delegatie van vertegenwoordigers van de marktcommissie en lokale horeca trok samen met onze schepen van lokale economie Lieve Heurckmans op woensdag 17 april naar Brussel om er de petitie te overhandigen die pleit voor het behoud van de Molse dierenmarkt én het officieel te laten beschermen als immaterieel cultureel erfgoed.

Burgemeester on Tour, de tour in Mol is rond

Met een eerste stop in Achterbos en Donk al in oktober 2022 en een laatste stop in Ezaart en Millegem afgelopen weekend, zijn alle Molse gehuchten en het centrum de revue gepasserd op onze Burgemeester on Tour.

cd&v Mol winterbar, een warm succes

Op zondag 17/12 trok onze ploeg naar het centrum van Mol om een namiddag de winterbar te openen. Op die manier zorgden we niet enkel voor nog meer beleving in het handelscentrum, maar zamelden we ook centjes in voor het goede doel Vectamus, een warm project dat kwetsbare gezinnen ondersteunt. Met op het menu wafels, jenevers, glühwein, de enige echte burgemeestersgranola en dat alles onder een stralend winterzonnetje.

Op onze nieuwjaarsreceptie konden we dan ook een cheque overhandigen van maar liefst €1000.