#RedDeDierenmarkt - Petitie overhandigd in Brussel

Publicatiedatum

Auteur

Jens Timmermans

Deel dit artikel

Een Molse delegatie van vertegenwoordigers van de marktcommissie en lokale horeca trok samen met onze schepen van lokale economie Lieve Heurckmans op woensdag 17 april naar Brussel om er de petitie te overhandigen die pleit voor het behoud van de Molse dierenmarkt én het officieel te laten beschermen als immaterieel cultureel erfgoed.

De petitie werd op iets meer dan een week maar liefst 4415 keer ondertekend. Hiermee werd aan de leden van de commissie dierenwelzijn en minister Weyts een duidelijk signaal gegeven dat men in Mol voor het behoud is van de dierenmarkt. Hopelijk zijn hierdoor voldoende parlementsleden overtuigd om de broodnodige aanpassingen te doen aan de nieuwe codex dierenwelzijn die binnenkort ter stemming zal worden gebracht. Het zou een enorme domper zijn aangezien de dierenmarkt dit jaar 140 bestaat.

Zie ook de reportage op RTV of het artikel in Gazet Van Antwerpen.
Meer duiding over dit thema vindt u ook terug op het nieuwsartikel van de gemeente Mol

Nieuws

Burgemeester on Tour, de tour in Mol is rond

Met een eerste stop in Achterbos en Donk al in oktober 2022 en een laatste stop in Ezaart en Millegem afgelopen weekend, zijn alle Molse gehuchten en het centrum de revue gepasserd op onze Burgemeester on Tour.

Nieuwjaarsbrief 2024

De nieuwjaarsreceptie van 6 januari ligt nu reeds een tijdje achter ons. Onze voorzitter Ann Smeyers kroop in de pen om haar nieuwjaarsbrief ook via deze digitale weg te delen.

cd&v Mol winterbar, een warm succes

Op zondag 17/12 trok onze ploeg naar het centrum van Mol om een namiddag de winterbar te openen. Op die manier zorgden we niet enkel voor nog meer beleving in het handelscentrum, maar zamelden we ook centjes in voor het goede doel Vectamus, een warm project dat kwetsbare gezinnen ondersteunt. Met op het menu wafels, jenevers, glühwein, de enige echte burgemeestersgranola en dat alles onder een stralend winterzonnetje.

Op onze nieuwjaarsreceptie konden we dan ook een cheque overhandigen van maar liefst €1000.