cd&v Mol resoluut voor behoud van de Molse dierenmarkt

Publicatiedatum

Auteur

Jens Timmermans

Deel dit artikel

Volgens de nieuwe Codex Dierenwelzijn zou de markt slechts 8x per jaar kunnen doorgaan. Dit is niet voldoende. Dierenwelzijn is nu al essentieel op deze markt. Een dierenartsencomité en regelmatig overleg met standhouders staan hier borg voor. Niet enkel een traditie van meer dan 140 jaar zou ophouden met bestaan, ook een toeristische troef valt weg.

Bekijk de reportage van RTV hier.

Nieuws

#RedDeDierenmarkt - Petitie overhandigd in Brussel

Een Molse delegatie van vertegenwoordigers van de marktcommissie en lokale horeca trok samen met onze schepen van lokale economie Lieve Heurckmans op woensdag 17 april naar Brussel om er de petitie te overhandigen die pleit voor het behoud van de Molse dierenmarkt én het officieel te laten beschermen als immaterieel cultureel erfgoed.

Burgemeester on Tour, de tour in Mol is rond

Met een eerste stop in Achterbos en Donk al in oktober 2022 en een laatste stop in Ezaart en Millegem afgelopen weekend, zijn alle Molse gehuchten en het centrum de revue gepasserd op onze Burgemeester on Tour.

Nieuwjaarsbrief 2024

De nieuwjaarsreceptie van 6 januari ligt nu reeds een tijdje achter ons. Onze voorzitter Ann Smeyers kroop in de pen om haar nieuwjaarsbrief ook via deze digitale weg te delen.