4e plaats Europees Parlement

Wie ben je?

Ik ben Minou Esquenet, schepen met passie in het mooie Brugge. Ik houd van engagement nemen, het zit in mij van kindsbeen af, de jeugdbeweging, verenigingen, zelfs de lokale CD&V-afdeling leiden, altijd zijn er mensen nodig die net de next step willen doen. Ondertussen ben ik bijna 8 jaar fulltime schepen van de prachtige stad Brugge. Ik vind het een grote eer en een belangrijke verantwoordelijkheid voor deze stad en haar inwoners te mogen zorgen. Je kan zoveel doen voor mensen, kleine vraagjes beantwoorden, belangrijke zorgen helpen oplossen, de stad in goede staat houden voor het nageslacht en ondertussen proberen het leven van de mensen aangenamer te maken.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als schepen van klimaat, milieu, energie en patrimoniumbeheer in de stad Brugge besef ik elke dag dat de sleutel voor de echte uitdagingen in Europa ligt. Klimaat, migratie, ondernemerschap (inclusief landbouw) en gezondheid liggen me na aan het hart.

Wat is je favoriet plekje in onze provincie?

Ik houd enorm van de streek waar ik woon: de erfgoedstad Brugge, ten noorden omringd door de polders, waar altijd licht is, waar de luchten uitgestrekt en eindeloos zijn, en afgelijnd met de noordzee, met haar eeuwig eb en vloed, die onvermoeibare beweging van het water die me tot rust brengt.

/minouesquenet