Mieke Fransen

5e opvolger

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Politiek is dicht bij de mensen staan, vanuit het werkveld je ervaring delen, oplossingen bieden voor de bekommernis van mensen, een goede toekomst garanderen wie na ons komt
Vandaar mijn engagement.

Wat zou je willen veranderen in de samenleving?

Als leerkracht zie ik dagelijks hoe groot de maatschappelijke uitdagingen zijn.
Steeds meer kinderen groeien op in moeilijke situaties, er ontstaat al heel vroeg een kloof.
Goed en degelijk onderwijs is echt belangrijk. De jeugd is onze toekomst en het is de taak van de leerkrachten om hen een stevige basis te geven.
Dit is er de laatste jaren niet gemakkelijker op geworden. De thuissituaties van de kinderen zijn zeer divers. Een pasklaar antwoord hierop bestaat niet waardoor het soms moeilijk is.
Er zijn erg grote investeringen nodig in het onderwijs en daarnaast ook de andere zachte sectoren. Mensen die daar werken moeten terug kunnen bezig zijn met de basis van hun job. Er is grote nood aan extra personeel. Het kan niet dat kinderen uren per week worden beziggehouden omdat er geen leerkracht voorhanden is.
Leerkrachten moeten zich vooral kunnen bezighouden met lesgeven en de onnodige administratie dient in vraag te worden gesteld. zo worden de mensen en kinderen waarvoor ze werken op een goede manier geholpen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Beerzelberg: het hoogste punt van de provincie ligt in Putte, het is ook een mooie plek om tot rust te komen.
Ook de Peultenbossen in onze achtertuin zijn prachtig. Je kan er zelfs af en toe een ree spotten met wat geluk.