Mia Cattebeke

15e opvolger Vlaams Parlement

Wie ben je?

"Je kunt niet zonder de anderen", dit lied is mij op het lijf geschreven. Geef mij maar mensen, om mee te praten en vooral om naar te luisteren. Als ik mij ergens engageer, dan ga ik ervoor. Opkomen voor kwetsbare jeugd, voor ouderen en mensen met een beperking? Heb ik met de paplepel meegekregen. Waar ik mensen kan vooruithelpen, voel ik me als een vis in het water. Ik heb geen ‘zittend gat’ en ben meestal op stap. Met de fiets, de auto of (in de vakantie) met de mobilhome. Een ‘trimard’ dus. Mijn engagement maak ik waar in verenigingen, de gemeenteraad, in contacten. Alhoewel ik niet zo vaak thuis ben, ben ik toch een familiemens. Ik hou van mijn familie, mijn ‘uitvalsbasis’ en mijn toeverlaat.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Door veel naar mensen te luisteren hoor ik wat er leeft en voel ik dat niet iedereen kansen krijgt en kan deelnemen. Het mentaal welzijn van (kwetsbare) jongeren, dienstverlening en zorg dichtbij de ouderen en toegankelijkheid voor mensen met een beperking zijn thema’s waar ik voor ga.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Camping ‘Zennijs’ (Sint-Denijs/Zwevegem) is een heerlijke oase van rust en schoonheid dicht bij huis. Mijn favoriet dus, alhoewel… Als voormalig Tineke van Heule ben ik zot van mijn gemeente. Geef mij dus maar een plekje op één van de zalige terrasjes dicht bij ons Tinekesbeeld 'ip Eule platse'.