Met nieuwe Club O luistert Ieperse CD&V naar ideeën en bezorgdheden van alle stadsbewoners

Publicatiedatum

Auteur

Brecht Vangheluwe

Deel dit artikel

De klap kon niet groter zijn in 2018. CD&V Ieper werd naar de oppositiebanken verwezen. Intussen zijn we halfweg de legislatuur en heeft de partij de rug gerecht. Meer zelfs, met hernieuwde en vereende krachten kijken de Ieperse christen-democraten richting de volgende verkiezingen. En daar hoort ook een vernieuwde strategie bij. Dicht bij de Ieperlingen. Voor de Ieperlingen. Door Ieperlingen. Voorzitter Thijs Morlion en Fractieleidster Katrien Desomer presenteren met veel trots: Club O.

“Een nederlaag is natuurlijk nooit gemakkelijk om te verteren. Het is echter uit de meest moeilijke momenten dat je als persoon of partij het meest kunt leren. En dat hebben we dan ook gedaan.”, aldus afdelingsvoorzitter Thijs Morlion. Na een grondige analyse, veel gesprekken en sessies met leden, fractieleden en Ieperlingen werd een ontwerpgroep opgericht met 1 doel: de partij nieuw leven in blazen. Het resultaat is Club O: een open beweging met centraal: dialoog die er toe doet. De ‘O’ staat voor Ontmoeten, Open en Overleg.

Fractieleidster Katrien Desomer vult aan: “Mensen liggen niet wakker van politieke kwesties ver van hun bed. Wat wel belangrijk is wat er in de eerste plaats met henzelf, hun familie en hun directe omgeving gebeurt. Het is voor ons dus belangrijk om met een open blik en open vizier te luisteren naar de ideeën en bezorgdheden van de Ieperlingen. En dat ongeacht politieke kleur. Wij als politici staan ten dienste van alle Ieperlingen, niet omgekeerd.” 

Met Club O wil de partij zoveel mogelijk mensen bereiken en samen met de Ieperling werken aan een programma voor een nog beter Ieper. “Hiervoor gaan we niet alleen gebruik maken van het digitale participatieplatform Zuurstof, maar gaan we ook met onze Dialoogtoog langs bij al onze deelgemeenten in het voorjaar van 2022”, gaat voorzitter Morlion verder. Het eerste thema dat werd behandeld zagen we reeds de revue passeren in het voorjaar onder de vorm van een toekomstplan voor de Ieperse middenstand. De volgende thema’s die zullen worden behandeld zijn de deelgemeenten en mobiliteit.

Om dit allemaal kracht bij te zetten geeft de partij Club O ook een smoel met een nieuwe branding. Hiermee heeft CD&V Ieper de vorige verkiezingen volledig van zich afgezet en staan de neuzen gericht naar de toekomst. “Al wie wil helpen bouwen aan een nieuwe verhaal en de open beweging is meer dan welkom, daarvoor is een CD&V-lidkaart niet nodig. Kom langs, ga in dialoog met ons en laat ons samen werken aan onze mooie stad.”, besluit raadslid Desomer.

thijs-katrien-clubo-1150x320x0.5018x0.3611.jpg

Afbeelding (c) RV

Nieuws cd&v Ieper

Investeren in onderwijs is investeren in onze toekomst

Reactie cd&v Ieper n.a.v. vernietiging gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Campus Veurnseweg van de stad Ieper

Laten we ons zwembad leeglopen?

Dat er vertraging zit op de plannen van de nieuwbouw kan niet ten koste gaan van de vele Ieperse waterkatten. Omdat er weinig beterschap op komst lijkt kwam cd&v tussen in de gemeenteraad van vorige maandag.

Brecht en Dieter nieuwe voorzitter en jongerenvoorzitter

Op de Nieuwjaarsreceptie van zaterdag 11 februari werd Brecht Vangheluwe verkozen tot nieuwe afdelingsvoorzitter van cd&v Ieper, en Dieter Bonny als nieuwe jongerenvoorzitter.