Schepen Pascal Rousseaux wordt lijsttrekker, schepen Lieselot Bleyenberg op plaats twee.

Op een druk bijgewoonde gezamenlijke partijraad van CD&V Merelbeke - Melle werd de modellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, met inbegrip van de eerste 6 plaatsen en de laatste 4 plaatsen, unaniem goedgekeurd. 

Schepen van Openbare Werken en Stedenbouw uit Merelbeke, Pascal Rousseaux, wordt de nieuwe lijsttrekker, gevolgd door schepen Lieselot Bleyenberg, uit Melle. Burgemeester Filip Thienpont zal de lijst duwen en voorafgegaan door burgemeester Dirk De Maeseneer.

CD&V was de voorbije 18 jaar de motor van stabiele bestuursmeerderheden in zowel Merelbeke als in Melle en wil met een mix van ervaring en vernieuwing die rol graag verder zetten in de nieuwe fusiegemeente. Beide Burgemeesters kozen ervoor om het lijsttrekkerschap niet meer op zich te nemen en willen alle kansen bieden en steun geven aan deze vernieuwde lijst.


Burgemeester Filip Thienpont:
"Enige tijd geleden heb ik aan de partijafdeling kenbaar gemaakt om geen vierde ambtstermijn als burgemeester te ambiëren. Ik kijk met een bijzonder goed gevoel terug op de voorbije drie legislaturen als burgemeester, waarin wij – samen met onze coalitiepartners en mandatarissen – grenzen hebben verlegd. Dankzij een stabiel bestuur staat Merelbeke op de kaart: er zijn tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in vele nieuwe projecten, waardoor de dienstverlening enorm is toegenomen, op maat van 25.000 inwoners. Merelbeke is klaar voor de toekomst, waarin ik graag mijn ervaring aanbied en zelfs bereid ben om ook uitvoerende verantwoordelijkheid op te nemen. Het burgemeesterschap gaf ontzettend veel voldoening en geluk, waarvoor ik heel dankbaar ben! Met hetzelfde enthousiasme als voorheen, schrijven wij een nieuw verhaal voor Merelbeke-Melle, dat alle steun verdient!"


Zijn collega Dirk De Maeseneer uit Melle vult graag aan: "Vanuit het co-lijstduwerschap zet ik mij graag met vol enthousiasme in om het fusietraject verder in goede banen te leiden. Met vereende krachten zorgen we ervoor dat Merelbeke-Melle een gemeente blijft waar het goed is om te wonen, te werken en te leven."


Lijsttrekker wordt Pascal Rousseaux (50) uit Merelbeke. Pascal oefent reeds 24 jaar een mandaat uit voor CD&V, waarvan 15 jaar als schepen en kan dus op heel wat bestuurservaring rekenen. Daarnaast is hij vooral ook gekend voor zijn dienstverlening in het plaatselijk CM-kantoor.

Op de tweede plaats volgt Lieselot Bleyenberg (39) uit Melle. Lieselot is sinds 18 jaar gemeenteraadslid waarvan 12 jaar als schepen en is professioneel actief als coördinator bij het Gevangeniswezen. 

De derde plaats gaat naar Sara Waeytens (46) uit Munte. Sara is gemeenteraadslid in Merelbeke, directieassistente bij een energiebedrijf en een bezige bij in heel wat Merelbeekse verenigingen.

Op de vierde plaats pakken we uit met een nieuwkomer van formaat, Nathan Raes uit Gontrode (27). Nathan is zeer actief in de werking van Chiro Scheldering, was 5 jaar lid van de Melse jeugdraad en is als zelfstandig ondernemer actief in de eventsector en bij grote zomerfestivals. Hij komt met heel veel jeugdig enthousiasme onze ploeg versterken.

De vijfde plaats is voor de huidige afdelingsvoorzitter van CD&V Merelbeke, Wim Simoens (51). Wim zetelt in de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf in Merelbeke en is daarnaast vooral gekend als lokale ondernemer in de gemeente.

De top zes wordt afgesloten door Schepen Frederik De Buck (48) uit Melle. Frederik is gemeenteraadslid sinds 2000 en ondertussen reeds 18 jaar actief als schepen. Professioneel is hij aan de slag als leerkracht Aardrijkskunde.


De kop van de lijst wordt ondersteund door een heel stevige staart. 

Behoudens burgemeester Thienpont (56) op de lijstduwersplaats en burgemeester De Maeseneer (69) op de voorlaatste plaats volgen nog twee sterkhouders: 

Merelbeekse Schepen Isabelle Van De Steene (65) komt op de derde laatste plaats. Isabelle woont in Merelbeke-Flora en is ruim 25 jaar mandataris waarvan 18 jaar als schepen. 

Schepen Dirk Gistelinck (53) tenslotte zal de vierde laatste plaats innemen. Dirk is bijna 30 jaar gemeenteraadslid in Melle waarvan 18 jaar als schepen. Professioneel is hij actief in het ILVO en daarnaast ook zelfstandig landbouwer.

"Deze modellijst – waarop al onze huidige uitvoerende mandatarissen vertegenwoordigd zijn - is een mooie weerspiegeling van de nieuwe fusiegemeente Merelbeke - Melle met een evenwaardige vertegenwoordiging vanuit beide gemeenten, een topteam!" benadrukt de nieuwe lijsttrekker.

De komende weken en maanden zal deze lijst verder vorm krijgen met onze huidige raadsleden maar ook met nog een aantal stevige nieuwkomers.
"CD&V zal in oktober met een gemotiveerde ploeg de steun en het vertrouwen vragen aan de inwoners van Merelbeke-Melle om het werk de komende bestuursperiode te mogen verder zetten en dit als grootste partij van deze nieuwe, mooie randstedelijke gemeente", besluit lijsttrekker Pascal Rousseaux.

Nieuws uit Merelbeke - Melle