Ann Van Dievoet - 14de opvolger Vlaams

Publicatiedatum

Auteur

Peter Calluy

Deel dit artikel

 

Maak kennis met Ann ...

Voor wie Ann nog niet kent, ontmoet met haar in een video door te klikken op onderstaande link:

Nieuws

Beiaardfeesten 2024

Meise sprookjesdorp ...

Lentedrink 2024

Het was weer een gezellige Lentedrink.

De dag startte met een warme ontvangst vergezeld van een drankje en een hapje.

Onze voorzitter, Geert Cleymans, trakteerde ons vervolgens op een speech waarin hij aangaf dat we als lokale cd&v klaar staan voor de lokale verkiezingen!

Hij huldigde hierbij ook Miel De Boeck voor zijn jarenlange inzet voor de partij en de bewoners van onze gemeente.

Vervolgens wist onze nationale voorzitter, Sammy Mahdi, te vertellen dat de verankering van onze afdeling in de gemeente heel belangrijk is voor onze nationale partij. Hierbij zette hij ook Sonja Becq in de bloemetjes, die zowel lokaal als nationaal al veel voor onze partij betekend heeft en dat nog steeds doet! Tevens kondigde hij aan dat Ann Van Dievoet, uit onze eigen rangen, kandidaat is voor het Vlaams Parlement!

Voor en na deze speeches was het een leuk samenzijn waarin de gesprekken zowel over lokale politieke thema's (zoals de plannen voor de vernieuwde dorpskernen, staat van de fietspaden,...) als over de positieve en minder positieve dagelijkse levenservaringen.

Kortom, het was een geslaagde editie en dat smaakt naar meer!

Hieronder vind je nog enkele sfeerbeelden:

Voor cd&v telt elke vereniging in Meise

Op vraag van cd&v zullen alle verenigingen die in 2022 een hogere energiefactuur in de bus kregen in vergelijking met de factuur van 2021 kunnen rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling van het verschil. Dit is vandaag al het geval voor de voetbalverenigingen van Meise en voor Gym en Dans. Maar als partij die volop de kaart trekt van het verenigingsleven wil cd&v dat de terugbetaling geldt voor alle verenigingen in Meise.

In het voorstel van de meerderheid kregen de 2 voetbalploegen ( KFC Meise voor €12.513,37; Hoger Op Wolvertem voor €6.458,42 ) en Gym en Dans ( voor €1.586,51) een deel van hun energiefacturen voor 2022 terugbetaald door de gemeente. "Dat is een uitstekende maatregel," zegt cd&v -fractieleider Sonja Becq. "Daarmee investeert de gemeente in de vrijetijdsbesteding en de toekomst van een deel van de jeugd in Meise. Maar er zijn ook andere verenigingen in Meise die elke dag hun uiterste best doen om het vuur in het verenigingsleven in onze gemeente brandende te houden. Dus ook andere verenigingen - ook die aangesloten verenigingen die geen gemeentelijk lokaal afhuren - kunnen alle ondersteuning gebruiken om hun aanbod te kunnen blijven doen zonder in financieel krappe schoentjes terecht te komen," voegt Becq toe.

Het amendement van cd&v-fractieleider Sonja Becq werd met steun van de voltallige gemeenteraad aanvaard. Dankzij cd&v zullen alle in de gemeente erkende jeugd, sport en cultuurverenigingen die lokalen huren maar hun energiefacturen apart moeten betalen hun bijkomende kosten kunnen neerleggen en de helft van het verschil tussen 2022 en 2021 terugbetaald krijgen.

Alle verenigingen ontvangen hiertoe een uitnodiging. Mocht die niet het geval zijn, dan kunnen verenigingen uiteraard ook spontaan reageren.