Jouw buurt

Gepubliceerd

Deel dit standpunt

CD&V Mechelen gaat vol voor een stad met warme buurten, waar iedereen zich thuis voelt en zich ten volle kan ontplooien.

Want voor CD&V is de verbondenheid tussen mensen de kracht van onze samenleving. Vanuit die visie willen we de komende 6 jaar vol inzetten op bruisende buurten.

We willen de focus verleggen van grote prestigeprojecten, naar impactvolle ingrepen om het leven in jouw buurt aangenaam, veilig, gezellig en duurzaam te maken. Wij gaan vol voor buurtontwikkeling. Want uw buurt verdient uw stem. Elke buurt. Zowel buurten in de binnenstad of net buiten de vesten, als de verschillende wijken en dorpen waar het gezellig vertoeven is.

Daarnaast is er de verbondenheid tussen de inwoners en het stadsbestuur. Daar vinden we dat er de voorbije jaren te veel over de hoofden van de mensen werd beslist, om nadien pas inspraak en participatie te organiseren. Denk maar aan de Nieuwe Vesten (éénrichtingsverkeer op de Mechelse ring) of het dossier rond Boortmeerbeek. CD&V Mechelen wil tussen de mensen staan en samen met de mensen bouwen aan kansen voor iedereen, warme buurten en een stad om fier op te zijn.

 

Gerelateerde standpunten