Masterplan Kanne

Publicatiedatum

Tags

Mark Vos

Auteur

Patrick Haekens

Deel dit artikel

Ambitieus masterplan moet Kanne voorbereiden op ‘Fietsen onder de Grond’.

De gemeente Riemst heeft het Masterplan Kanne klaar, dat het dorp optimaal moet inrichten voor de komst van ‘Fietsen onder de Grond’. Eerst wordt het plan op de gemeenteraad voorgesteld en besproken, nadien wordt ook de bevolking erbij betrokken.

De komst van Fietsen onder de Grond vindt de gemeente Riemst de een kans om de ruime omgeving in Kanne optimaal in te richten. Een autoluwe dorpskern in de schoolomgeving, een Jekerpark en een opwaardering van de kanaalomgeving zijn enkele belangrijke acties. 

Kanne in Riemst is al langer een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars. Ook de ondergrondse mergelgroeven trekken 20.000 inwoners per jaar. Met de komst van Fietsen onder de Grond in de mergelgroeven verwacht Riemst dat die populariteit in de toekomst nog zal toenemen.

Burgemeester Mark Vos (CD&V). "We hebben randparkings aangeduid en we willen de toeristen begeleiden naar de troeven van Riemst. Je komt niet alleen om door de groeven te fietsen, maar om door heel Riemst te rijden."

Binnenkort kan je 'Fietsen onder de Grond' in Kanne. In de mergelgroeven Mathusberg tussen de brug van Vroenhoven en Kanne wordt er een 350 meter lang fietspad aangelegd, op zo'n 30 diepte. De helft van het pad krijgt vensters met uitzicht op het kanaal, de andere helft zal minimaal verlicht worden om de ondergrondse ervaring compleet te maken. Burgemeester Mark Vos daalde samen met Gedeputeerde voor toerisme Igor Philtjens af in de mergelgangen waar Fietsen onder de Grond uiteindelijk zal komen.

Nieuws uit Riemst

Vergroening van onze kernen: Kanne

Samen met VLAIO zetten we in op de versterking en vergroening van onze kernen.

Begraafplaatsen krijgen overkapping

De begraafplaatsen van Herderen, Millen, Val-Meer en Vlijtingen krijgen een stijlvolle overdekte afscheidsruimtes waar nabestaanden een laatste groet kunnen brengen aan hun dierbaren tijdens een afscheidsplechtigheid.

De sporthal van Herderen wordt volledig gerenoveerd.

De sporthal van Herderen wordt volledig gerenoveerd.

Grondige verbouwingswerken zullen de sporthal een eigentijdse upgrade geven en bijgevolg een hogere energie-efficiëntie opleveren.

De investering voor de renovatie en uitbreiding bedraagt 3,2 miljoen euro waarvan 580.000 euro door Vlaanderen wordt gesubsidieerd.