Margot Wybo

6e opvolger Federaal Parlement

Wie ben je?

Op mijn 28 werd ik gemeenteraadslid in Roeselare. Gemotiveerd om werk te maken van een duurzame stad. Ik volg het thema duurzaamheid, van natuur, tot eerlijke kansen, op de voet. Mijn huidige job in een voorziening voor mensen met een beperking en kwetsbare achtergrond geeft mij ook een inkijk in thema’s als armoede, gelijke kansen en opgroeien. Voor mijn engagement in de politiek nam ik ook verschillende engagementen op in verenigingen, waaronder Knack Volley Roeselare en de Wielerpiste Defraeye-Sercu. Ik leerde de politiek kennen via mijn job als medewerker van Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere en later ook als medewerker van Minister Nathalie Muylle.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Wat ik belangrijk vind? Duurzame keuzes maken om kinderen te laten opgroeien zonder zorgen. Echte toekomstkansen bieden voor hen in een leefbare omgeving, daar wil ik eerlijke en degelijke oplossingen voor.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Geef mij maar het centrum van een bruisende stad zoals Roeselare, commerce, ontmoeten, nieuwe mensen en oude bekenden. Niets die mij meer deugd doet!