Margot Desmet

5e plaats Federaal Parlement

Wie ben je?

Ik ben Margot Desmet, een sprankelende dertiger uit Waregem met een passie voor recht, politiek en Chiro. Samen met mijn vader Peter heb ik een advocatenkantoor in het hartje van Waregem. In 2019 volgde ik mijn vader ook op in de gemeenteraad van Waregem. Tussen de mensen zijn en anderen helpen, is iets waar ik veel voldoening uit haal. Naast mijn drukke professionele en politieke leven, ben ik actief als Volwassen Begeleider bij Chiro Waregem Centrum waar ik de leidingsploeg met raad en daad probeer bij te staan. Op sportief vlak ben ik speler bij Basket Desselgem en jog ik al graag eens doorheen Waregem.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik ben kandidaat omdat ik zelf verantwoordelijkheid wil opnemen. Als jonge advocaat is het verder moderniseren van justitie een belangrijk thema voor mij. Daarnaast wil ik de stem van de jongeren in elk beleidsthema vertolken en wil ik streven naar een toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

De Gavers in Harelbeke vind ik een heel leuke plek om te ontspannen. Het domein is ideaal om te joggen midden in het groen. Het is bovendien een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud waar er altijd wel iets te beleven is.