Marc Devos

Gemeenteraadslid, fractievoorzitter

BEROEP
Gepensioneerd.

PERSONALIA
Weduwnaar, partner van Katrien Vanneste, vader van Nele, Brecht, Griet en opa van Sebastien, Eliza, Justin, Jozefien, Remi en Cécile.

Favoriete plekje?
Het stadspark.

Favoriete gerechtje?
Ik hou van een vispannetje.

Hobby's?
Noem me gerust een actieve senior: reizen, wandelen en fietsen. Ik ben lid van KWB, Pasar, ACV, Beweging.net en een drijvende kracht achter het Rode Kruis Poperinge. Actief bij de Brandweer Poperinge en coördinator van de fietsbieb.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
De voorbije jaren kon ik het beleid in Poperinge mee vorm geven en stond ik steeds ten dienste van de bevolking. Wie mij kent, weet dat ik er geen doekjes om wind.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Ik wil Poperinge als stad de uitstraling geven die het verdient, bv. met het zwembad, de vernieuwing van de Markt, de uitbreiding van de industriezone. We moeten onze troeven uitspelen: zoals goedkoop parkeerbeleid, goeie woongelegenheid … Als grootvader spring ik af en toe in voor de zorg van mijn kleinkinderen en ik vind het belangrijk dat Poperinge verder uitgebouwd wordt als kindvriendelijke stad. De voor- en naschoolse opvang is heel goed georganiseerd. Ook in de vakantieperiode is er van alles te doen. In de kunstacademie leren ze allerlei vaardigheden. We kijken uit naar de Academie+ op het Vroonhof.

Beleidsprioriteiten voor de komende 6 jaar?
Ik hou van onze mooie open ruimte en bepleit veilige wegen voor de fietsers. Toeristen vinden al de weg naar onze Hoppestad, maar een campingzone zou een meerwaarde zijn. De uitbreiding van de industriezone zorgt voor extra werkgelegenheid. Kunnen werken waar je woont, is aantrekkelijk voor jonge gezinnen die zich aan een stad willen binden.
Ik was de afgelopen jaren ook voortrekker van de fietsstraten in Poperinge.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
Ik hou van de gezellige sfeer van “Winter in Poperinge”, maar ook van de drukte tijdens de braderie. Op de Parkconcerten vind je me ook terug.