Lynn Callewaert

1e opvolger Federaal Parlement

Wie ben je?

Ik ben Lynn Callewaert, 34 jaar, echtgenote van Stijn Tanghe en mama van een éénjarige dochter Eleonora. Ik ben schepen van welzijn, zorg en lokaal mondiaal beleid, voorzitter van het BCSD en voorzitter van het Zorgbedrijf in Harelbeke. Daarnaast ben ik Nationaal Voorzitter van Vrouw & Maatschappij, de vrouwenbeweging van cd&v. In mijn vrije tijd hou ik van klarinet spelen, ben ik dirigent van een jeugdharmonie en kan ik ook genieten van een mooi concert of een lekker etentje met familie en vrienden. Daarnaast ga ik graag op reis.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Om onrechtvaardigheid te bestrijden, moet je verantwoordelijkheid opnemen. Ik pleit voor verlofstelsels die voor elke ouder toegankelijk zijn, het wegwerken van het verschil in kennis over ziekte en gezondheid bij mannen en vrouwen, pensioen voor elke gewerkte dag en een tweede pijler voor iedereen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Het provinciaal domein De Gavers in Harelbeke. Een mooi stukje natuur in onze stad waar je tot rust kan komen, maar waar ook plaats is voor recreatie met het gezin.