Ludo Aerts

Fractieleider Gemeenteraad, Gemeenteraadslid, Bestuurslid

Ik ben 57 jaar en 30 jaar getrouwd met mijn soulmate Martine Van Gansewinkel – er gaat geen dag voorbij zonder dat zij mij inspireert en kracht geeft. Martine en ik hebben drie zonen (Maarten, Kwinten en Floris) en een dochter (Lieveke). Van opleiding ben ik master in de rechten en in de toegepaste economische wetenschappen en baccalaureaat in de filosofie. Momenteel ben ik consultant en heb een opdracht als business controller voor een callcenter in Sint-Truiden

Mijn passies zijn...

“Een rode draad door datgene wat ik met hart en ziel doe, is de goesting om mensen zinvol samen te brengen en naar oplossingen te zoeken. Vanuit die gedrevenheid wil ik mijn bijdrage leveren aan tal van initiatieven en verenigingen: het cultuurcentrum, het schoolbestuur, het jeugdvoetbal, de vzw jeugdlokalen. Momenteel ben ik ook CD&V-fractieleider in de gemeenteraad.” “Als student boeide het toenmalige Oostblok me uitermate omdat het een wezenlijk andere maatschappij was. Ik ging zo veel mogelijk naar die landen. Toen Lech Walesa, vakbondsleider van Solidarność, in Polen dé man was, heb ik een eucharistieviering bijgewoond in de parochiekerk van Karel Woytila – de latere paus Johannes Paulus II. Een kippenvelmoment van begin tot eind, ik kan het je verzekeren.” “Zou ik het zeggen of niet? Allez, vooruit. Ik ben al enkele jaren weer een verwoed verzamelaar van miniatuurwielrennertjes. Uit nostalgie. In de kelder van mijn ouderlijk huis vond ik een doos uit mijn jeugd terug en de passie wakkerde meteen weer aan. Mijn broer en ik gingen daar destijds zo fanatiek in op… Ze hadden zelfs nog rugnummers opgeplakt.”

Waarom engageer ik mij bij CD&V?

“Je doet aan politiek omdat je van mensen houdt. En omdat je je wil inzetten om zo veel mogelijk mensen een maximale levenskwaliteit te bezorgen. Daarvoor moet je heel veel en heel goed luisteren. CD&V is een wezenlijke keuze voor mij omdat het de partij is met de mooiste maatschappijvisie: ze vertrekt van de kwaliteiten van elke persoon en schept een kader om die ten volle tot hun recht te laten komen.” “In Bierbeek moeten we de pleinen van de kerkdorpen een goede bestemming geven, als plek waar mensen elkaar blijven ontmoeten. Ook zo voor onze kerkgebouwen. Verder vind ik het een prachtidee van partijgenoot Stefaan om in de buurt van elk jeugdlokaal een speelbos aan te leggen.”