Jo Pierson

Fractieleider gemeenteraad, gemeenteraadslid, lid afdelingsbestuur, lid dagelijks bestuur, lid politieraad

Ik ben geboren en getogen in Lubbeek.

Ik hou van het dorpsleven met zijn handel en wandel, van de rustige plekjes waar je zalig kan wandelen en tot rust komen, van buurten en wijken die mekaar kennen en steunen, van plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar ze zich thuis kunnen voelen.

Ik heb 15 jaar school gelopen Lubbeek, ben er naar de scouts geweest, muziekschool, dansschool, … Ik heb kunstgeschiedenis en godsdienstwetenschappen gestudeerd aan de KU Leuven. Sinds 1 september 2001 geef ik les in het Damiaaninstituut te Aarschot. Wij hebben ons nestje zelf ook in Lubbeek uitgebouwd.

Ik ben politiek actief sinds 2006, eerst als gemeenteraadslid, nadien als voorzitter van de gemeenteraad, dan als schepen en op dit ogenblik ben ik fractieleider voor CD&V. Zelfs binnen de meerderheid hou ik graag een kritische blik op de financiën, de keuzes die er gemaakt worden. Besturen is immers steeds een middenweg zoeken. Dat doet CD&V en daarmee maken we het verschil.

Ook binnen de afdeling draag ik mijn steentje bij, want er is geen fractiewerking zonder de mensen achter de schermen. Ik hou enorm van het verenigingsleven. Ik ben zelf ook voorzitter van de Lubbeekse dansvereniging Dance Crew 3210. Het sociale netwerk zorgt ervoor dat ik te weten kom wat er leeft in Lubbeek. Ik hou ervan in groep te werken aan een weg die vooruit loopt!