Lopen door moskee, gemeentehuis en meer: derde City Nightrun biedt avondlijk loop- en wandelparcours langs verrassende plekjes aan

Publicatiedatum

Auteur

Conny Saerens

Deel dit artikel

Derde citynightrun op 2 december! Onze schepenen Koen Mettepenningen en Luk De Mey juichen dit laagdrempelig initiatief toe! #citynightrun #doorgebouwen

Lopen door moskee, gemeentehuis en meer: derde City Nightrun biedt avondlijk loop- en wandelparcours langs verrassende plekjes aan

Jonas Roels (tweede van rechts) stippelde het parcours uit, onder andere langs het Spaans Hof in de Drapstraat.

Jonas Roels (tweede van rechts) stippelde het parcours uit, onder andere langs het Spaans Hof in de Drapstraat. — © jvdv

 

Voor de derde keer organiseren Sport Vlaanderen, Maspoe Running en het gemeentebestuur een City Nightrun in Hamme. Op zaterdag 2 december kunnen alle belangstellenden tussen 20 en 20.10 uur starten aan PTI Richtpunt campus Meulenbroekstraat om te lopen of te wandelen op een parcours van 7 kilometer langs heel wat onbekende plekjes.

 

Vorig jaar namen ruim duizend sportievelingen deel aan de City Nightrun. “Mensen moeten vooral weten dat het niet om een competitief gebeuren gaat”, beklemtonen Kim Barbé en Jonas Roels van Maspoe. “We willen mensen in beweging zetten door een attractief parcours aan te bieden langs en vooral door heel wat gebouwen waar ze anders zelden of nooit komen.”

Het gemeentebestuur sluit zich volgens schepen Koen Mettepenningen (CD&V) graag aan bij de organisatie. “Vooral ook omdat het om een laagdrempelig initiatief gaat.”

Verschillende locaties

Hammenaar Jonas Roels stippelde de omloop uit. “We trekken nog meer dan vorig jaar door heel wat mooie en voor veel mensen onbekende locaties. Ik denk daarbij aan de moskee, het Kerkwijckpark, woonzorgcentrum Meulenbroek, de academies en het gemeentehuis, het Spaans Hof en aanpalende Hof Ter Donck, tennisclub TC’78, het voetbalstadion van Vigor-Wuitens en het openluchtzwembad, het Ringtheater en B&B La Corderie.”

Onderweg zorgen de organisatoren voor bijzondere muziek- en lichteffecten, andere animaties en een kleine bevoorrading. (Lees verder onder de foto)

Net als vorig jaar starten de deelnemers voor hun City Nightrun aan PTI Richtpunt in de Meulenbroekstraat.

Net als vorig jaar starten de deelnemers voor hun City Nightrun aan PTI Richtpunt in de Meulenbroekstraat.  © archief jvdv

De organisatie van de City Nightrun is op een professionele leest geschoeid, zo blijkt. Voorinschrijven kost voor groepen vanaf 10 personen 10 euro per persoon en voor individuen 12 euro, voor 28 november. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Inschrijven ter plaatse aan de start kost 15 euro.

“Na betaling ontvangen deelnemers een email met een unieke barcode en praktische informatie. Op vertoon van de barcode kan vanaf 18 uur aan de startplaats het verplichte borstnummer worden afgehaald. Dat geldt ook voor de inschrijvers ter plaatse. In de deelnameprijs is ook een ongevallenverzekering begrepen.”

Parkeren kan op het Kaaiplein, de groene parking Meulenbroekstraat of aan sporthal Meulenbroek.

Info: www.nightrunhamme.be.

Bron: Nieuwsblad.be

 

 

Nieuws uit Hamme

Ons openluchtzwembad is bijna klaar voor het nieuwe zwemseizoen!

Ons openluchtzwembad is bijna klaar voor het nieuwe zwemseizoen! Onder impuls van onze schepen van sport Luk De Mey en mandataris en verantwoordelijke van het zwembad Thom Nelis zijn de herstellingswerken aan de pompen en tegels zo goed als rond.
Onze partij is resoluut voor het behoud van het zwembad!

'De Ronde' door Hamme

Onze Gemeente Hamme is een echte sport gemeente! Onze mandatarissen waren tijdens 'de ronde festiviteiten' midden de mensen!

Infomoment rond menstruatiearmoede in Richtpunt Campus Hamme.

Infomoment rond menstruatiearmoede in richtpunt Richtpunt Campus Hamme. Aan alle Hamse basis- en secundaire scholen werden de menstruatieboxen, gemaakt door de houtafdeling van richtpunt campus Hamme, afgegeven. Ze krijgen ook nog extra materiaal om aan te vullen. Ook de inzamelboxen komen binnenkort in verschillende winkels te staan. Project is tot stand gekomen door samenwerking van alle partijen in de gemeente. #Respect