Loes Vandromme

3e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Mama van twee zonen Lomme en Boris en partner van Ben. Als eerste schepen in Poperinge ben ik bevoegd voor cultuur, bibliotheek, archief, onderwijs, kinderopvang, inspraak en burgerlijke stand.
Onderwijs is mijn hoofdthema in Brussel: als pedagoog en voormalig leerkracht in de derde graad TSO en BSO, ken ik de de onderwijswereld als geen ander. Ik blijf de vinger aan de pols houden van alles wat leeft binnen onderwijs. Verder volg ik ook de thema’s Sociale economie en Toerisme van heel nabij op.

Ik ben graag dé stem van de Westhoek in Brussel en neemt het in alle mogelijke thema’s op voor de plattelandsbewoners en bij uitbreiding heel West-Vlaanderen.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik wil de stem van de Westhoek in Brussel zijn: enkel als je aanwezig bent, kan je je punt maken.
Als Loes in de pels blijf ik ijveren voor goed onderwijs voor elke leerling, ongeacht zijn de roots of de portemonnee van de ouders,… Elk talent telt. Zo ook op de arbeidsmarkt.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Mijn favoriete plekje zijn de landelijke wegen tussen de hoppevelden in Poperinge. Waar het heerlijk is om te fietsen of te wandelen, om daarna te genieten van een goed glas bier op een gezellig terrasje.