Loes Vandromme

1ste schepen, Vlaams Parlementslid

BEROEP
Vlaams Parlementslid en schepen van cultuur, bibliotheek, archief, onderwijs, kinderopvang en gezin, sociale zaken en burgerlijke stand

Slogan?
#Zegmaarloes. Spreek me gerust met mijn voornaam aan. Maar ook “Zeg het maar Loes.” Zeg maar waar je mee bezig bent, wie jij bent en wat je denkt.

Favoriete plekje?
Mijn grootouders woonden in Reningelst nabij het Lindegoedkapelletje. Je hebt er een mooi uitzicht over de stad.

Favoriete gerechtje?
Mosselen met frietjes.

Hobby's?
Lezen, lopen en genieten met vrienden.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
Ik ben bijna mijn hele leven aan het “verbinden”. Gestart in de jeugdbeweging en later in de politiek. Bruggen bouwen en tot oplossingen komen door mensen te ontmoeten en vooral te luisteren, waarbij ik me telkens probeer in te leven in de andere.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Verbinden is mijn codewoord, mensen samenbrengen. Vandaar dat ik trots ben op De Kouter, De Bollaard in Watou, de aanpassingen aan De Croone in Proven, het buurtsalon in Roesbrugge.

Beleidsprioriteiten voor de komende 6 jaar?
Het hart van de stad moet verder kloppen. De realisatie van de Vroonhofsite, dé plek waar cultuurliefhebbers, kinderen en ouderen elkaar kunnen ontmoeten op een groene rustplaats op een boogscheut van onze Markt. Goede ondersteuning van vrijwilligerswerk en de vele verenigingen. De lokale overheid moet ervoor zorgen dat elke inwoner, ook wie het niet altijd gemakkelijk heeft, kansen krijgt om zijn of haar leven verder uit te bouwen. Het ondersteunen van de mantelzorgers is daarbij cruciaal. Ik hoop ook dat onze inwoners zich verder blijven binden aan onze ondernemers en de lokale handelaars.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
Verbinden kan je enkel doen als je “midden de mensen” bent. Eigenlijk ben ik overal graag bij: de Parkconcerten, de wijk- en dorpsfeesten … Heel wat evenementen in onze hoppestad zijn georganiseerd door of met hulp van vele vrijwilligers. Alle respect daarvoor