Lieselotte Denolf

Eerste schepen

 

Op 25-jarige leeftijd rolde Lieselotte vanuit haar engagement als hoofdleidster in de jeugdbeweging en de jeugdraad in de politiek.  Nu is ze 48 jaar en al bijna 18 jaar schepen. Ze houdt van de vele contacten met mensen en kijkt inhoudelijk graag naar de toekomst.  Hoe moeten we Torhout klaar maken voor de komende jaren? 

Ze is trekker van vele projecten en kiest voor een verbindende manier: mensen samen brengen en in team naar oplossingen zoeken. Ze was in deze periode o.a. mee verantwoordelijk voor de planning van de stadskernvernieuwing, de invoering van streetart en de bouw van nieuwe skatepark. Ze zorgde mee voor de uitbouw van Torhout Beach voor jongeren, zocht naar een toekomst voor de kerken en installeerde een kwaliteitskamer met externe architecten die mee adviezen geven voor een kwaliteitsvol Torhout.

Ze geeft nog enkele uren les in het secundair onderwijs.  Ze blijft fan van jongeren en stimuleert graag alle talent. Jeugd en cultuur zijn een grote passie, maar ook in stadsplanning kan ze zich vastbijten. 

In de weinige vrije tijd die haar rest, is ze graag samen met familie en vrienden. Sporten, reizen, lezen en festivalletjes zijn enkele van haar hobby's.

Lieselotte is getrouwd met Henk Buysschaert en heeft 3 kinderen: Nina, Elise en Finn