PRO CD&V als kartel naar de verkiezingen in Leopoldsburg

Publicatiedatum

Auteur

Maarten Beke

Deel dit artikel

CD&V en PRO gaan in Leopoldsburg samen naar de verkiezingen van 13 oktober 2024. 

De voorbije jaren heeft zich in Leopoldsburg een goede dynamiek ontwikkeld tussen de meerderheid en oppositie. Zo ging de meerderheid in op de vraag van de oppositie tot een bestuurskrachtanalyse en werden zij hierin betrokken. Maar er werden bijvoorbeeld ook voorstellen van de oppositie rond mobiliteit op de gemeenteraad goedgekeurd. Er is een goede verhouding tussen CD&V en PRO wat de inwoner van Leopoldsburg enkel ten goede komt.

“Op lokaal vlak is hierdoor een gezamenlijke ambitie ontstaan om het beste voor de inwoners te blijven doen. Daarom gaan we samen als PRO CD&V naar de verkiezingen. Deze samenwerking werd voorgelegd en goedgekeurd door de respectievelijke partijbesturen.

De komende gemeenteraadsverkiezingen zullen voor de toekomst en het bestuur van Leopoldsburg belangrijk zijn. Daarom willen wij het kartel zijn van de constructieve krachten in onze gemeente.” zeggen de lokale voorzitters Bilal Kocyigit (CD&V) en Kevin Segers (PRO).

Wij zullen samen de komende maanden ons oor te luisteren leggen bij de inwoners van Leopoldsburg en ons verkiezingsprogramma uitschrijven. Maar ook samen op zoek gaan naar mensen die zich willen engageren in de lokale politiek door op onze open lijst te komen staan.

Wouter Beke: “PRO heeft zich in de oppositie altijd als een constructieve partij getoond met tussenkomsten in de gemeenteraad gebaseerd op grote dossierkennis. Wij willen de partijpolitiek overstijgen en de krachten bundelen van alle mensen die het goed voorhebben met Leopoldsburg.  Daarom slaan we de handen in elkaar. “

Danny Bloemen: “Er staan ons de komende jaren verschillende uitdagingen te wachten. Om iets te bereiken kan je beter ‘samenwerken’ dan ‘tegenwerken’. Zo willen we meebouwen aan de toekomst van Leopoldsburg. Bij CD&V vonden we al snel heel wat raakpunten, zowel op menselijk als op inhoudelijk vlak.”

Leopoldsburg nieuws

Samen sterk voor Limburg!

"Samen sterk voor ons Limburg, met Katrien, Wouter en Marleen aan onze zijde!

Nieuwjaarsreceptie cd&v nationaal 2024

Marleen Kauffmann en Wouter Beke in tandem naar de verkiezingen. Danny Bloemen (PRO) op plaats vier.

Twee weken geleden kondigden Wouter Beke en Marleen Kauffmann samen met Danny Bloemen aan dat CD&V Leopoldsburg in kartel met de lokale lijst PRO naar de verkiezingen gaat. Nu heeft het partijbestuur van CD&V beslist dat Marleen Kauffmann deze lijst zal trekken en dit in tandem met Wouter Beke, die op de tweede plaats staat.  Het partijbestuur van PRO schuift Danny Bloemen naar voor op plaats vier.