Leopoldsburg Burgemeester Steyaertstraat

Publicatiedatum

Auteur

Maarten Beke

Deel dit artikel

Exact twee jaar na zijn overlijden heeft ereburgemeester Door Steyaert naar goede traditie een eigen straatnaam gekregen in Leopoldsburg. De keuze viel op het Burgerhof, een nieuwe straat die op een boogscheut ligt van waar Door Steyaert woonde.

Door Steyaert
Door Steyaert was meer dan 53 jaar gemeenteraadslid in Leopoldsburg, waarvan 30 jaar als burgemeester (van 1971 tot 2000) en 3 jaar als schepen. Hij heeft destijds de fusie van Leopoldsburg en Heppen nog in goede banen geleid. Ook na zijn burgemeesterschap maakte Door er een gewoonte van om elke dag in het gemeentehuis langs te gaan en alle medewerkers persoonlijk een hand te gaan geven.

De Burgemeester Steyaertstraat
Leopoldsburg heeft een lange traditie van straten die genoemd zijn naar gewezen burgemeesters. Voor de Burgemeester Steyaertstraat is gekozen voor een hele nieuwe straat die eigenlijk eerst ‘Burgerhof’ gedoopt was. Ze ligt op het Geleeg, op een boogscheut van het huis waar Door Steyaert woonde. Hij zou ze bij wijze van spreken vanuit zijn slaapkamerraam hebben zien liggen.

Leopoldsburg nieuws

Wouter Beke, Marleen Kauffmann, Katrien Ozeel - uw zekerheid voor Leopoldsburg & Limburg! 🧡

Stem voor onze 3 kandidaten Wouter Beke (Europees lijsttrekker), Marleen Kauffmann (plaats 6 – Federale lijst), Katrien Ozeel (Opvolger 8 - Vlaamse lijst) op zondag 9 juni 2024. ✅

Samen sterk voor Limburg!

"Samen sterk voor ons Limburg, met Katrien, Wouter en Marleen aan onze zijde!

Nieuwjaarsreceptie cd&v nationaal 2024