Bestuurskrachtanalyse Beringen-Leopoldsburg: de resultaten

Publicatiedatum

Auteur

Maarten Beke

Deel dit artikel

In de voorbije dagen werd aan de raadsleden van Beringen en Leopoldsburg het eindrapport gepresenteerd van de bestuurskrachtanalyse die beide gemeenten gemaakt hebben samen met de DISV Noord-Limburg (een samenwerkingsverband tussen Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt). Nadat de DISV na een tussentijds rapport in mei niet verder deelnam aan de bestuurskrachtanalyse, ging het studiebureau Probis verder met Beringen en Leopoldsburg om de mogelijke toekomstscenario’s tegenover elkaar af te wegen.

 Uit het eindrapport van de bestuurskrachtanalyse blijkt dat Leopoldsburg voor toekomstige samenwerkingen vooral op Beringen aangewezen is. Hoe die samenwerking er verder zal uitzien, zal mee afhangen van het antwoord van de Vlaamse regering op een brief die Leopoldsburg en Beringen samen zullen sturen m.b.t. de financiering via het Gemeentefonds.  Intussen zullen beide gemeentebesturen na de zomervakantie samen bekijken hoe de aanbevelingen tot samenwerking geïmplementeerd kunnen worden.  

  1. Waarom een bestuurskrachtanalyse?

  2. Met welke partner(s)?

  3. Hoe zit het met de bestuurskracht van Leopoldsburg en Beringen?

  4. Het financiële plaatje

  5. De volgende stappen

 

Klik hier voor de perstekst : Bestuurskrachtanalyse Beringen-Leopoldsburg: de resultaten

Leopoldsburg nieuws

Wouter Beke, Marleen Kauffmann, Katrien Ozeel - uw zekerheid voor Leopoldsburg & Limburg! 🧡

Stem voor onze 3 kandidaten Wouter Beke (Europees lijsttrekker), Marleen Kauffmann (plaats 6 – Federale lijst), Katrien Ozeel (Opvolger 8 - Vlaamse lijst) op zondag 9 juni 2024. ✅

Samen sterk voor Limburg!

"Samen sterk voor ons Limburg, met Katrien, Wouter en Marleen aan onze zijde!

Nieuwjaarsreceptie cd&v nationaal 2024