Aankoop schoolbus goedgekeurd !

Publicatiedatum

Auteur

Els Verté

Deel dit artikel

Op de gemeenteraad van 28/03 werd het bestek en de raming voor de opdracht “Aankoop schoolbus” goedgekeurd. De raming bedraagt € 231.404,96 excl. btw of € 280.000,00 incl. 21% btw.

 

Met CD&V pleiten we al zeer lang voor de aanschaf van een nieuwe schoolbus. Dit werd door burgemeester en schepenen steeds weggewuifd.

We zijn natuurlijk zeer blij dat ze thans de noodzaak hiervan ingezien hebben en uiteindelijk onze vraag inwilligen.

De motivering voor de aankoop is wel op zijn minst eigenaardig : Vanaf schooljaar 2024-2025 verhuist de gemeenteschool De Windwijzer Kalken tijdelijk naar de sporthal in Laarne omdat de school in Kalken gesloopt en heropgebouwd wordt. Als alles volgens planning verloopt zal dit voor 2 schooljaren zijn.
Er wordt dus extra busvervoer voorzien tussen Kalken en de sporthal ’s morgens en ’s avonds.  Een 'paascadeautje' van 280 000 euro voor de Kalkense school, met de verkiezingen in aantocht. 

Ons voorstel voor een paar duizend euro indexatie subsidies voor de verenigingen kon enkele gemeenteraden geleden niet doorgaan, want Sinterklaascadeautjes door de oppositie, dan kan natuurlijk niet.. 

De bus kan verder wel multifunctioneel worden ingezet. Daar gaan we met CD&V overigens hard op toezien. Het flankerend onderwijsbeleid moet worden nageleefd. Voor ons is elk kind gelijk. Zeker indien men niet de keuze heeft in welke school het kind kan schoolgaan.

 

Meer artikelen over de schoolbus : lees het HIER 

 

Nieuws

Alles wat u moet weten over de verkiezingen op 9 juni 2024

Op zondag 9 juni is het zo ver, dan kan u weer uw stem uitbrengen.

Hieronder vindt u praktische informatie

Nationaal Congres verkiezingen juni 2024

Op zondag 21 april was het verzamelen in de Nekkerbox in Mechelen.