Kris Notebaert

3de schepen

BEROEP
Landbouwer. Schepen van Landbouw.

PERSONALIA
Gehuwd met Katrien Moyaert. Vader van Florejan, Elfriede, Ewoud, Eli en Lowiek.

Favoriete plekje?
Op mijn tractor in de velden.

Favoriete gerechtje?
Stoofvlees met sla en frietjes.

Hobby's?
Ik ben heel sociaal en ben actief in een aantal verenigingen. Ze kunnen altijd rekenen op een helpende hand. Als voetballiefhebber kan je me op zondag vaak terugvinden als supporter aan de zijlijn.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
Ondertussen ben ik het gemeenteraadslid met de langste staat van dienst. Met mijn kennis over het ganse grondgebied van Poperinge weet ik goed welke oplossingen er zijn voor technische problemen. Als lijstduwer wil ik de volgende jaren actief meehelpen van de verdere vernieuwing van onze stad.

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Ik voel me het best als ik thuis ben, als ik in mijn stad ben. Afkomstig van twee rasechte Poperingse families n met 5 kinderen die Poperinge als hun broekzak kennen en verkennen, zit Poperinge mij toch echt in het lijf.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Poperinge is gekend als een stad waar nog veel groene open ruimte is. Veel toeristen komen bij ons “onthaasten”. De nieuw aangelegde fietspaden zijn ideaal om fietstochtjes te maken. De heraanleg van de vele landelijke wegen en voetpaden. De bouw van Poezewoef en de bouw van de nieuwe werkplaatsen voor de technische dienst.

Beleidsprioriteiten voor de komende 6 jaar?
Ondersteunen van de landbouwsector. Het herstel van wegen zowel in de stads- als dorpskern, alsook de vele landelijke wegen. De aanleg van veilige fietspaden, ook tussen de verschillende deelgemeenten. Verder zetten van bovenstaande realisaties.

Hoe verkoop jij Poperinge aan buitenstaanders?
Poperinge is de heerlijkste streek van Vlaanderen, de Poperingenaars zijn keitoffe mensen met een gemoedelijk karakter. Poperinge is een grootstad op mensenmaat.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
De Hoppefeesten staan op één, maar ook de jaarlijkse koers in Reningelst en de vele gezellige buurtfeesten in onze stad.