Kris Francken

kandidaat gemeenteraadsverkiezingen - 55 jaar, zelfstandig tuinman

Steun aan het verenigingsleven

“Ik ben 55 jaar en woon in de Kijkuitstraat. Daar groeide ik op bij mijn moeder Ria Smets en vader Fons Francken en mijn broers Erik en Wim. Samen met mijn vrouw Sonja Broos uit Essen bouwde ik naast mijn ouderlijk huis en kregen we twee dochters: Hanne en Nele.”

“Bij Philippo werkte ik 15 jaar tussen de rozen, maar nu doe ik als zelfstandig tuinman aanleg en onderhoud van tuinen. Ook vanuit mijn job weet ik hoe waardevol groen en milieu zijn. Graag werk ik mee aan een leefbare landbouw, zowel voor traditionele als biologische boeren. Daarom help ik ook graag bij de Hoevefeesten. Een prachtig Kalmthouts evenement dat land- en tuinbouw dichter bij de mensen brengt.”

“Het is voor mij een grote eer om mee op de lijst van CD&V te staan. Zo treed ik ook een beetje in de voetsporen van mijn nonkel René Francken die vele jaren actief was in de Kalmthoutse politiek. Ik zet mij graag in voor betaalbaar wonen, zowel voor onze kinderen als ouderen. Als gemeente moeten we zeker het samenleven in gezellige wijken zoals buurtfeestjes en het verenigingsleven blijven steunen. Ook verkeersveiligheid vind ik belangrijk.